Hendrik Denutte wint Krismar Grote Prijs

Hendrik Denutte wint Krismar Grote Prijs

Bij het Ruitershof Cavallo heeft Hendrik Denutte, na een barrage met zes, de regionale 1.25m Grote Prijs op naam geschreven. Denutte sprong naar de winst in het zadel van de 14-jarige KWPN-merrie, Eolita S.

Samen met de dochter van Vegas VDL bleef de West-Vlaming nipt voor op Sander Logghe en Petite Fille (Kafka vd Heffinck). Thibaut Behaegel vervolledigde de top drie in het zadel van de sBs-merrie Janis Van Schuttershof (Kashmir van Schuttershof).

Vier combinaties wisten de herkansing foutloos af te werken. David Vantomme plaatste zich zo op de vierde plek in het zadel van zijn BWP-merrie, Phénomène van 't Siamshof (Flipper d'Elle). De snelste chrono kwam op naam van Zoe Devriednt. Samen met Et Voila van de Ringhoeve (Elvis ter Putte) plaatste de amazone zich op de vijfde plek met één springfout.

Eerder sprong Sophie Vanhoutte met Diaz Van 't Hoveke (Fuego du Prelet) naar de winst in de 1.15m rubriek. Op ruim één seconde verschil volgde Jonah Becu met Rigolade Van Hof Ter Boone (Vleut). Isabelle Debeuf volgde met Ines (Nonstop) op de derde plaats.

In de 1.10m Fun Tour wist Danaë Van Cauwenberg de concurrentie achter zich te houden. Op de rug van Julea (Harley VDL) bleef Van Cauwenberg, Audrie Reynaert met Big STar Night K Z (Big Start Jr K Z) voor. Marie Dekersgieter vervolledigde de top drie met de zesjarige Rozalie vd Hoeve Klein Goed Te Gavers (Harley VDL).

Axel Vandoorne is grote 'Master' in slotrubriek

In de Master-proef bij Ruitershof Cavallo was het Axel Vandoorne die als enige de laatste ronde foutloos doorstond. Hij zette in op de negenjarige Ogopogo (v. Deaville de La Vie). Daarnaast kwamen drie andere combinaties nog in actie in dit laatste parcours. Camiel Capoen zagen we opnieuw aan het werk met zijn Isn't it Ironic (v. Zento). Dit duo was niet aan hun proefstuk toe met eerder al het brons op de Masters bij de Rodeberg. Hun tweede plaats in deze rubriek deelden ze met GP-winnaar Hendrik Denutte op Nevada Quality Z (v. Numero Uno) en Thibo Deketelaere in het zadel van Jolly Girl (v. Cicero Z).