Gauthier Soete overtreft alles en iedereen met winst in Masters Rodeberg

Gauthier Soete overtreft alles en iedereen met winst in Masters Rodeberg

In Ruiterschool Rodeberg, gelegen in het Heuvelland, was er op Hemelvaartsdag heel wat te beleven. De dag sloot af met een Mastersproef waar de laatste hindernis op maar liefst 1.70m hoogte stond! Gauthier Soete vloog feilloos over de 'bar de spa' met negen balken en was de grote winnaar. 

Het parcours van (en voor) de Masters stond opbouwend en startte met hindernissen op 1.40m-1.45m hoogte, waarop de laatste hindernis van de dubbelsprong op 1.50m kwam te staan wat uiteindelijk opbouwde naar de bar de spa die op maar liefst 1.70m hoogte stond. Elf waaghalzen stuurden hun paard rond in dit parcours, drie van hen mochten het uitvechten in de barrage. Enkel Gauthier Soete en Miel Delhaye overleefden deze proef, met winst voor Soete. In het zadel van de nog maar zevenjarige Lenard (v. Connect) ging Soete twee seconden sneller over de hindernissen. Delhaye had met de 21jarige Mr. Pretender (v. Contendro) ingezet op ervaring en werd tweede.

Camiel Capoen had Isn't it Ironic (v. Zento) gezadeld voor deze uitdaging. Het duo was tot op het einde op geen fout te betrappen maar moest in de laatste ronde toch toegeven. Zij behaalden knap het brons. Stive Hoflack had twee ijzers in het vuur en bracht het er met Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper van de Heffinck) er het beste van af met een vierde plaats. Op Queen van het Nieuwenhof (v. Cantario) besloot Hoflack de top vijf. 

Lars Annys op één in de Fun Tour

Voorafgaand werd de Fun Tour van de WVUR verreden. Lars Annys won de 1m rubriek in het zadel van Double Trouble. Daarnaast bleef enkel Yenthe Tydgat dubbel foutloos met Zatini en werd tweede. De top drie was compleet met Juta Vermeulen en Mc Gay Luron de Martinsart op drie. Arthur Voet zagen we op vier met Union Jack voor Sara Schapman en Bonita. 

Alle uitslagen