Hendrik Denutte en Margot Debussche boven bij New Flandria Ranch

Hendrik Denutte en Margot Debussche boven bij New Flandria Ranch

Het was alweer een gevuld wedstrijdweekend in Torhout, met Wintercup 5 en 6 op het programma van de New Flandria Ranch. Grote winnaars van het weekend waren Hendrik Denutte en Margot Debussche. Denutte won goud tijdens de 1.30m hoofdrubriek van Wintercup 5, en Debussche schreef de 1.10m hoogste ponyproef op haar naam tijdens Wintercup 6.

Voor de verandering was het deelnemersveld tijdens de hoogste paardenproef op zaterdag vrij uitgebreid, waardoor het knokken was voor een klassering. Met tien combinaties die zich voor de barrage wisten te plaatsen, werd de spanning alleen maar opgedreven. Uiteindelijk was het Hendrik Denutte die op de rug van Joly Girl met de winst ging lopen, en zo vaste waarde Paris Vandousselaere naar zilver ... en brons verwees. Vandousselaere stopte met Saido de chrono net 16 honderdsten na Denutte, en deed daar met Orchidee nog een kleine halve seconde bovenop. Net buiten het podium wist ook Jonas Saey in het zadel van New Daily van het Driepuntenland nog een prijs te bemachtigen.

Tijdens de eerdere 1.25m proef ging het goud naar Auri Callewaert en Juvani du Val Fleuri Z, die als enige combinatie de barrage foutloos onder de 27 seconden konden afleggen. Met exact 15 seconden meer op de teller, kaapte Gauthier Soete in het zadel van Utopica het zilver weg. Aline Sercu sprong op de rug van La Belle van Sombeke naar een bronzen medaille.

Wintercup 5 - Vind alle resultaten van de proeven op zaterdag hier.

Margot Debussche wint 1.10m pony hoofdrubriek

Op zondag kregen de ponyruiters hun "time to schine". Margot Debussche scheen het felste, en snelde in het zadel van Drummer King razendsnel naar goud in de 1.10m hoge ponyproef. Ook Emile Beke zette een knappe ronde neer, maar legde de barrage met Petiteflor van het Wilderhof een ruime anderhalve seconden trager af en greep zo zilver. Nog eens anderhalve seconde na Beke klokten ook Laurence Declerq en Orchid's Romika af, wat resulteerde in een derde plaats.

Diezelfde Laurence Declercq wist zich wel al bovenaan het podium te klasseren in de voorgaande 1m rubriek. Samen met Untouchable werd Declercq daar eerste, gevolgd door zichzelf met Orchid's Ronika. Met beide pony's bleef de amazone tijdens de barrage onder de 29 seconden, wat haar een ruime voorsprong gaf op de nummer drie. Jitske Vantieghem mocht als derde op het podium, zij zette in het zadel van Coolfin King of Hearts een foutloze omloop in 30.48 seconden neer.

Wintercup 6 - Vind alle resultaten van de proeven op zondag hier.