Grote namen winnen op eerste wedstrijd SBB-Competitie voor Jonge Paarden Broechem

Grote namen winnen op eerste wedstrijd SBB-Competitie voor Jonge Paarden Broechem

De SBB-Competitie voor Jonge Paarden in Broechem (locatie HC De Moervelden) gaat in de geschiedenisboeken van LRV! Het is de eerste officiële wedstrijd van LRV, na een gedwongen stop van meer dan acht (!) maanden. Dat er fijne paarden, mooie sport en een gemoedelijke sfeer te beleven was, schrijven we er in hoofdletters bij. #beleefLRV heeft Corona en Rhino overleefd. Dat de jonge talenten als eerste in de wedstrijdring mochten, is misschien wel symbolisch. Ze zijn de beste garantie voor de toekomst.

De zandpiste van HC Moervelden deed twee dagen dienst als springpiste voor de vier-, vijf- en zesjarige paarden. Op zaterdag sprongen de vierjarigen hun parcoursen. Een eerste deel van de vijfjarigen kwam in actie en op de uitgestrekte grasvlakte deden de vier- vijf- en zesjarigen dressuurpaarden in alle rust hun ding. LRV-TV registreerde ondertussen alle actie live.


Dirk Demeersman en Petrossian BC springen naar winst bij zesjarigen


Bij de zesjarige springpaarden, bleven negen combinaties dubbel foutloos. In die barrage slaagden opnieuw zeven combinaties in die missie. De snelste was de BWP-hengst Petrossian BC onder het zadel van Dirk Demeersman. Deze hengst is een zoon van For Pleassure uit niemand minder dan Sapphire (v. Darco) waarmee de Amerikaans ruiter McLain Ward maar liefst 19 (!) overwinningen behaalde op 1.60m. niveau. ‘BC’ staat voor de Amerikaanse stal Blue Chip Bloodstock Inc. die als fokker van deze BWP-gekeurde hengst in de catalogus staan. Bram Bosh van LRV Lichtaart reed Pandora v/d Wateringhoeve (Bacardi-Rhum de Muze x Breemeersten Adorado – fokker: Dirk Govaerts) naar de tweede plaats. Deze Pandora is een kleindochter van Witske van de Wateringhoeve die op haar beurt verschillende 1.60m.- en 1.55m.-paarden op de wereld heeft gezet. Jan Van Hove en Porto van het Binnenveld (Ut Majeur de Brecey x Echo Van Spieveld – fokker: Walter Verhaegen) reden naar plaats drie. Seppe Heylen (LRV Herenthout) zette Picard (Thunder van de Zuuthoeve x Heartbreaker – fokker: Dirk Vervoort) op plaats vier. Jeroen Geerts (LRV Sint-Lenaarts) maakte met Paddington VD (Cumthago x Cassantos – fokker: Eduard Van Dyck) de top vijf compleet. Ook Koen Geerts (LRV Bree) en Pippa van de Smeets (Iron Man van de Padenborre x Clinton – fokker: Carl Rijcken) en Ben Thiry (LRV Orsmaal) met Elton Von Hary Z (Elvis ter Putte x Voltaire) bleven foutloos in de barrage.


bron: LRV - F © LRV