Gregory Wathelet mist nipt het podium in hoofdrubriek Sentower Park

Gregory Wathelet mist nipt het podium in hoofdrubriek Sentower Park

De hoofdrubriek van het Sentower Park daagde 72 ruiters en paarden uit over een 1.45m hoog parcours. In deze proef rechtstreeks tegen de klok zorgde Gregory Wathelet voor het Belgisch kleur in de top vijf. 

Op de rug van de Schilling ET-dochter Si La Sol de Greenbay Z kon Wathelet de vierde plaats veroveren. Ook Virginie Thonon vond haar weg naar de top tien en werd zevende in het zadel van Dayton Sitte (v. Ogano Sitte). Jérôme Guery was op zijn beurt goed voor negen met de negenajrige Enjoy d'Eole (v. Kannan). Leon Brutsaerts besloot de top tien met Dixy vd Fruitkorf Z (v. Diamant de Semilly). 

Het beste Belgische paard was de Zangersheide merrie Cancun Torel Z. De dochter van Cosinhus werd door de nummer twee van de wereld, Julien Epaillard naar twee gestuurd. De allersnelste was Stephan de Freitas Barcha. De Braziliaan won met Chevaux Hex Lup Imperio Egipicio. Het podium kleurde overwegend frans met de derde plaats voor Simon Delestre en de door Eric Polfliet gefokte BWP merrie Olga van de Kruishoeve (v. El Torreo de Muze).

Resultaten