Belgische Killer Queen VDM wint hoofdnummer Fontainebleau, Wathelet beste Belg

Belgische Killer Queen VDM wint hoofdnummer Fontainebleau, Wathelet beste Belg

De 5* competitie in Fontainebleau werd op vrijdag afgetrapt met als afsluiter de 1.55m hoofdrubriek. Gregory Wathelet zorgde met de Diamant de Semilly-zoon Bond Jamesbond de Hay voor het beste Belgische resultaat en sprong naar de elfde plaats. 

Een Duitse overmacht kleurde het podium met winst voor Daniel Deusser. Gewapend met de BWP merrie Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek) werkte Deusser vlekkeloos af en bracht het fokproduct van Dirk en Ann Bruggeman - Carpentier naar de zege. Kendra Claricia Brinkop rekende op Do It Easy (Vigo Cece) die licht werk maakte van het uitdagende parcours en kwam op twee. Mark McAuley zorgde voor een Ierse derde plaats in het zadel van GRS Lady Amaro (Amaretto d'Arco). 

Voor de BWP merrie Made in't Ruytershof uit de fokkerij van de familie Van Den Branden werd opnieuw een foutloze rit genoteerd. De dochter van Norton d'Eole kwam onder Eduardo Alvarez Aznar op zeven te staan. De Belgische paarden kleurden de top tien in met een achtste plaats voor de 10-jarige Orelie (Emerald van't Ruytershof) met Janika Sprunger. Op negen volgde nog een Belgisch fokproduct en stond Nopal van Tallaert (Diamant de Semilly) van fokker Stephan Declerck gereden door Amber Fuller. 

Resultaten