Glunderende gezichten sierden de podia bij Winter Special Stal VM!

Glunderende gezichten sierden de podia bij Winter Special Stal VM!

Een bruisend weekend bij Stal Vincent Martens leverde heel wat winnaars en winnaressen op. Afgelopen weekend had de West-Vlaamse stal zijn Winter Special met naast enkele spannende hoofdrubrieken een goed gevuld programma.

Op vrijdag was het Louis Lambercht die het weekend aftrapte met winst in de DM.Equine Masters. Daarvoor was het Yana Jansegers die de girlpower verzekerde in de 1.20m rubriek. In het zadel van Blue Ivy schreef de amazone de rubriek op naam. Thibo Deketelaere werd tweede op Qubano voor de Braziliaan Pedro Nolasco en Kalistor van Vynckenhove. Op vier zagen we Aline Sercu met Darranty by Mdl voor Ruben Lannoo en Javeline. 

Over 1.10m kwam Isabel De Rijcker op één te staan met Happy Girl. De amazone liet haar partner Wim Vinckx achter zich op twee. Hij had Vivace onder het zadel. Isabel Debeuf besloot de top drie op Ines. 

Zaterdag

Op zaterdag was het Jelle Sappin die op de rug van Hanaika (Echo van 't Spieveld) het zand liet daveren en de 1.35m Grote Prijs by Krismar aan zijn palmares toevoegde. Daarvoor was het spektakel die de piste vulde, met de Showclass Ride & Drive by Result Equine. Hier kwam Flore De Schepper op één, rijdend op Nessa van den Djobbelaere. 

Geen tweede overwinning voor Jansegers en Blue Ivy op zaterdag, wel Eliah Pieters op één met Dictator From Second Life Z voor Jansegers. De top drie werd afgerond door Thibo Deketelaere en Qubano. Pieters werd ook nog eens vierde op Opinel voor Vinckx en Quirinus. 

Isabel Debeuf stuurde Ines naar winst over 1.15m. De tweede plaats was voor Michèle Dobbelaere met Aston Deric (Popstar Lozonais) gevolgd door Christophe Averein en Azarette vd Hacienda. 

Zondag - Reguliere winterwerking

Op zondag was het weer tijd voor de reguliere winterwerking, die gedomineerd werd door Jonah Becu. De hoofdrubriek, met hindernissen op 1.20m, werd gewonnen door Becu in het zadel van Rigolade Hof Ter Boone. Met twee seconden verschil achtervolgde Jolien Demeyer met haar eigen gefokte Qrazy van 't Landouwehof op twee. Lies Coquet werkte de top drie af op de rug van Runaway van de Withoeve. Wouter Declerck stuurde Quevedo van het Roelhof naar vier voor Bart Olaerts en Twix van den Bergenbroek (Thunder vd Zuuthoeve) op vijf. 

Becu kwam ook onaantastbaar op de koppositie in de eerdere proef en kon ook hier rekenen op Rigolade van Hof Ter Boone om te winnen in de 1.15m proef. Vincent Martens moest in eigen huis genoegen nemen met het zilver voor Pleasure VM. Chloë Van Staey en Orpheline van het Burkelhof klasseerden zich op drie. 

Bij de Pony's kon enkel Owen De Rous zijn Nero van het Pleintje foutloos het 1m hoge parcours afwerken. Camille Denutte liet de tweede plaats noteren op Viento Prinseveld DSC. June Van den Abeele werd op Warre van de Forreststraat derde. Op vier kwam Estelle De Groote met Wandor van de Groenheuvel gevolgd door Stien Bultinck met Chica van de Eekhoek. 

Over 90cm zegevierde Zoé Fonteyn op Jessica. Thibault Lansen bracht Kaprice naar twee terwijl Noor De Rous zowel derde als vierde werd op respectievelijk Djipsy en Nero van het Pleintje. 

Resultaten