Louis Lambrecht wint DM.Equine Masters! "In de paddock was er gezonde concurrentie met mijn vader..."

Louis Lambrecht wint DM.Equine Masters! "In de paddock was er gezonde concurrentie met mijn vader..."

Vijf combinaties kwalificeerden zich op vrijdagavond voor de ultieme barrage van de DM.Equine-masters in Tielt! Het werd uiteindelijk een familie-moment. Enkel Louis Lambrecht en Pinoe van de Achterhoek hielden het foutloos in het finale 1.50m parcours.

Louis Lambrecht en de BWP-dochter van Iron man vd Padenborre (fokker: Jan Winters) stelden zich vooraan de prijsuitreiking op. Lokale amazone, Isabel De Rijcker en haar haar eigen gefokte, Gentelmen van Loheky (Thunder vd Zuuthoeve) volgde op het podium.

Vader, Vincent Lambrecht zette de snelste chrono, maar wist de finish niet foutloos te kruisen.  Met Pippa van de Zandhoeve (Marius Claudius) strandde de West-Vlaming uiteindelijk op de derde plek.  Net buiten het podium volgde Jules Denutte met Nevada Quality Z (Numero Uno) op de vierde plaats voor Jelle Sappin en Prinses ter Putte (Colestus).

"Echt een leuk familie moment," vertelt Vincent Lambrecht. "Blij dat de zoon op de hoogste trede stond, dat wel," lacht Lambrecht. "In de paddock heerste er wel gezonde concurrentie. Het moment dat ik de piste verliet was Louis aan het opwarmen in de paddock. De eerste hindernis bleek in feite de joker te zijn. Ik vertelde Louis toen dat hij gewoon de één foutloos moest rijden en nadien gewoon nul blijven. Echt super leuk dat het gelukt is!"

Uitslag