Gilles Van Hamme, Paris Vandousselaere en Nikita Van der Meerschen nemen leiding in Beker wedstrijden van de jeugd

Gilles Van Hamme, Paris Vandousselaere en Nikita Van der Meerschen nemen leiding in Beker wedstrijden van de jeugd

Niet alleen het BK amazones is opgestart. Ook de Beker van de Jeugd is gestart. Op donderdag sprong Gilles Van Hamme naar de leiding in de eerste manche bij de Young Riders en U25 combinaties. Bij de Junioren en Scholieren zijn het respectievelijk Paris Vandousselaere en Nikita Van der Meerschen die op kop van het klassement starten.

Gilles Van Hamme en Joe Clee's voormalig 1.40m-paard,  Ballinalard bleven in deze eerste manche ruim twee seconden voor op Tristan Guisson met zijn 9-jarige Explosion vh Legita Hof Z (Elvis ter Putte). Van Hamme verstevigde zijn positie in deze Beker wedstrijd met eveneens een derde plaats, in het zadel van Stud 111's, Axel 111 Z (Action Breaker).

Net buiten het podium sprong Krismar Stables-ruiter, Mathieu Bourdead'hui in het zadel van Catch Me P Z (Clinton I) naar de vierde plaats terwijl Jules Van Hoydonck voorlopig vijfde plaatst met O Belle Van Het Cappelleveld (Etoulon VDL).

Paris Vandousselaere neemt leiding bij Junioren

Bij de junioren is het Paris Vandousselaere die op kop van het klassement start in de Beker wedstrijd. Vandousselaere en de 8-jarige Orchidee II Van de Tombeele sprongen in de eerste rubriek met ruim één seconde voorsprong naar de winst. Het paar verwees zo Sarah Ver Linde met Iniesta D (Diarado) naar de tweede plaats. DM.Equine-ruiter, Rik Nauta werkte het voorlopig podium af in het zadel van Kia Maria vd Potaarde (Numero Uno).

Net buiten het podium strandde Yana Jansegers met Orlando Van de Afspanning (Kartouzo van 't Kathof) op de vierde plek voor Loris Dubuisson met Nilia Des Roches Rouges (Numero Uno).

Nikita Van der Meerschen regeert bij Scholieren

Er bleek geen houden aan Nikita Van der Meersschen en haar 17-jarige Darco-zoon, D-Day De Lison Z. In de Beker voor scholieren sprong het paar in de eerste ronde naar de winst. Op net geen twee seconden verschil volgde Clémentine Lux met de achtjarige Cash de l'Ecuyer (Cassander C) op de tweede plaats. Amazone in form, Marthe-Louize Dieu werkte het podium af met de 13-jarige Jazz van't Kamerveld (Toulon).

Het paar werd opgevolgd door Julie Lamberts die met Opium Van de Caloomeerchen (Elvis Ter Putte) voor bleef op Oscar Van den Berghe met Plus Belle van T&L.

Bij de pony's is het de Nederlandse Noa Fransen die in de eerste manche de concurrentie achter zich hield. Fransen en haar 11-jarige Nesnarf Pjotr van de Groenheuvel reden in 76,83 seconden met ruim vier seconden verschil naar de winst. Het duo hield zo Emile Beke met Ella van 't Wezehof achter zich. Clémentine Lux en Bounty werkten de top drie af.


Alle uitslagen