Gilles Thomas en Feromas van Beek Z knallen naar zilver in Sires of the World

Gilles Thomas en Feromas van Beek Z knallen naar zilver in Sires of the World

Een razend spannende strijd om de titel van 'Sire of the World' leverde maar liefst drie Belgen in de top vijf op! Gilles Thomas zorgde voor het beste resultaat en werd tweede op Feromas van Beek Z. Jens Vandenberk mocht ook plaatsnemen op het podium nadat hij brons (of in dit geval een kleine wereldbol) veroverde met Faldiano. Krismar-ruiter Mathieu Bourdeaud'hui vervolledigde de top vijf met Oscar The Homage! 

Van de vijftig deelnemers mochten ze met z'n achten in de barrage strijden voor de titel van 'Sire of the World'. Philip Rüping (GER) beet met Casallco de spits af. Met de twaalfjarige zoon van Casall legde de Duitse ruiter de lat meteen hoog door er foutloos te finishen met een tijd van 38,75s. Als tweede was het de beurt aan Victoria Gulliksen (NOR) met Thuur Z, een negenjarige zoon van Tyson. Met de door Joost Thijssen gefokte Zangersheide hengst kreeg de Noorse een springfout aangerekend. Hun tijd was vier honderdsten sneller dan Rüping. 

Denis Lynch (IRL) deed mee voor de prijzen met Cornets Iberio (v. Cornet Obolensky). Een perfecte ronde van de elfjarige schimmel en zijn ruiter zette hen op één met de nieuwe te kloppen tijd op exact 36,00s. De eerste om de Belgische driekleur te verdedigen was Jens Vandenberk (BEL). Op de rug van Faldiano zat hij de tijd van Lynch achterna. De reeds achttienjarige zoon van topvererver Heartbreaker was op geen fout te betrappen maar was met 37,05s net niet snel genoeg om de leiderspositie over te nemen.

Patrick Stühlmeyer (GER) had met de achtjarige Chad Blue PS (v. Chacco-Blue) een van de jongste hengsten onder het zadel. Zij eindigden hun barrage met twee springfouten. Rüping had nog een tweede ijzer in het vuur waardoor hij het publiek in spanning liet wachten op zijn tweede optreden tot hij opgewarmd was met Baloutaire PS (v. Balou du Rouet). Helaas ging het voor hen op de laatste hindernis mis. 

Gilles Thomas and Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) deden wat ze het best doen en lieten iedereen op het randje van z'n stoel zitten. Tot op de laatste hindernis bleef het spannend maar 36,39s was ook nipt niet snel genoeg voor de eerste plaats. 

Als laatste waren alle ogen gericht op Mathieu Bourdeaud'hui en Oscar The Homage. De zoon van Quint vh Maarlo Z kwam onder de jonge ruiter sterk uit de startblokken maar het was duidelijk dat ze voor een foutloze ronde gingen maar niet voor de snelste tijd. 

Resultaten


TOP VIJF

  1. Denis Lynch (IRL) & Cornets Iberio (Cornet Obolensky)
  2. Gilles Thomas (BEL) & Feromas van Beek Z (Fantomas de Muze)
  3. Jens Vandenberk (BEL) & Faldiano (Heartbreaker)
  4. Philip Rüping (GER) & Casallco (Casall)
  5. Mathieu Bourdeaud'hui (BEL) & Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z)