Gilles Nuytens en Opaline schitteren in Gold Grand Prix Lier!

Gilles Nuytens en Opaline schitteren in Gold Grand Prix Lier!

 Afgelopen weekend heeft West-Vlaming, Gilles Nuytens zich laten opvallen met de 10-jarige BWP-merrie, Opaline (Jamal vd Heffinck). In de 1.40m Gold Grand Prix van het Azelhof diende het paar enkel Egor Shchibrik met Crack Boom des Anges (Norton d'Eole) voor zich te dulden.

Gilles Nuytens was net geen drie seconden trager dan het winnende duo, maar ook één seconde sneller dan Thomas De Wit en zijn eigen gefokte, Ecuador DW Z (El Torreo de Muze).

Het duo verwees, Thibeau Spits met Clear Heart (Clarimo) naar de vierde plaats. De Zweedse amazone, Petronella Andersson en Odina van Klapscheut (I Am Moerhoeve's Star) vervolledigden de top vijf.

Eerder hield Xander van Es de concurrentie achter zich in de 1.30m Gold rubriek. Samen met Noor C (Bisquet Balou C vd Mispelaere) bleef de Vlaams-Brabantse springruiter ongeveer vier seconden voor op Thomas DE Wit en Quinette van 't Sparrenhuis (Elvis Ter Putte). De top drie werd afgewerkt door Thomas Leemans en de 10-jarige Petrouschka (Peppermil).

Op zaterdag schreef Nona Somers de 1.30m Silver rubriek op naam. Samen met de dochter van Vancouver, Galicia bleef Somers voor op Yari van den Branden en Ohara. Alexander Kumps vervolledigde de top drie in het zadel van Zorba TT.

Alle uitslagen