Geoffrey Cobbaut snelt naar de zege in Grote Prijs Zellik

Geoffrey Cobbaut snelt naar de zege in Grote Prijs Zellik

Bij Winterjumping in Zellik werd afgelopen weekend opnieuw vlijtig gesprongen. Op zaterdag kwam de hoofdrubriek op naam van Geoffrey Cobbaut. 

Een ruime opkomst voor de 1.30m hoofdrubriek leverde 12 dubbel foutloze combinaties op. De snelste tweede fase werd afgeklokt door Geoffrey Cobbaut in het zadel van Incognito. Met een tijd van 25,94s schreven zij proefwinst op hun naam. Eliane De Beule volgde met Karamelle (Epleaser van 't Heike) op twee met een tijd van 26,55s. De derde snelste tijd kwam van Anouk De Proft die Monaco du Chablis (Norton d'Eole) in 27,15s naar de eindstreep reed. Op vier zagen we Patrick Jonkmans met Ibay vh Langwater (Wiensender) in 28,56s gevolgd door Henk Clabots en Cathina K Z (Catoki) in 29,72s. 

De 1.20m rubriek werd gewonnen door Kiano Teirbrood. Op Best-Mix It's Me waren zij het snelste duo uit maar liefst 83 combinaties. Laurent Nuyens had 25 honderdsten meer nodig met Just Daddy P (Nagano) en werd tweede. Voor Yelina Vanthomme en de zevenjarige Quality vd Donkhoeve werd de derde plaats genoteerd. 

Nuyens zegevierde in de 1.10m rubriek met Las Vegas Dwerse Hagen (Va-Vite). Stephanie Storms zagen we met Eir van de Tombeele (Clinton) op twee gevolgd door Christine Basselet en Natcho de Laubry (Clinton) op drie. 


Laurent Nuyens trekt goede vorm door op zondag

Op de tweede dag was het Nuyens die de hoofdrubriek op naam schreef. In het zadel van Zalando vh Schaarbroek Z (Zandor Z) won hij de 1.25m rubriek met maar liefst ruim drie seconden voorsprong. Alsof dat nog iet genoeg was, schreef Nuyens ook nog het zilver en het brons op naam met respectievelijk Granada (Centurio) en Daddy s Day Dream P (Just Daddy P). 

De 1.15m rubriek was met vijf seconden verschil voor Noah Tondeur en Aagje de Bioagrico (Corland). Op twee kwam Xander Lamberts met Opium. 

De 1m Pony-rubriek werd gewonnen door Elise Van Regenmortel en Orchid's Mila (Orchid's Cestanii). Xander Lamberts volgde met Manfred op twee voor Malia Bommens en Unique van 't Heike. Bij de 90cm won Rosanne Van Mele met Rocky's Ryan SB en werd Bammens tweede met Unique. 

Resultaten