Geen tippen aan Aurelie Deloof en Ito in klasse Zwaar van LRV Westkapelle

Geen tippen aan Aurelie Deloof en Ito in klasse Zwaar van LRV Westkapelle

Afgelopen weekend vond het LRV Tornooi plaats in Westkapelle, waar ruiters en amazones uit verschillende regio's bijeenkwamen om de strijd aan te gaan in de verschillende klassen. Een knap georganiseerd tornooi leverde zowel West-Vlaamse als Oost-Vlaamse overwinningen op maar Aurelie Deloof hield de hoofdzege in eigen provincie met winst in de klasse Zwaar. 

Klasse Zwaar

In de Klasse Zwaar stonden de deelnemers voor uitdagingen op een hoger niveau. Maar het was Aurelie Deloof uit Pittem die met glans de eerste plaats veroverde. Samen met haar paard Ito (v. Marius Claudius) wist ze de barrage foutloos af te werken met een snelle tijd van 39.62 seconden. Op de tweede plaats eindigde Yana Coppillie, eveneens een combinatie uit Pittem, met Isabel Lafaut's Petit Filou van de Nachtegale (v. Chacco Me Biolley). Zij hielden het op een voorzichtige ronde zonder het gaspedaal volledig in te drukken en met succes. Jolien Demeyer uit Wingene met haar paard Grande-J (v. Clinton) werden uiteindelijk derde. Het duo reed de snelste tijd van 39,62 seconden maar een springfout hield hen op het brons. De Oost-Vlaamse Amber Goethals kwam op vier met Kosmic Black Ice vd Bucxtale (v. Ogano Sitte) voor Phaedra Polfliet en Odette van de Kruishoeve op vijf. 

Klasse Midden

In de Klasse Midden stond Thomas De Cock uit Eksaarde Doorslaar zijn mannetje en was een opvallende verschijning met maar liefst twee noteringen in de top vijf. Met zijn paard Jolie van 't Hof te Ruyte (v. Toulon) wist hij de eerste plaats te veroveren. Jana Gyssels uit Veldegem-Ruddervoorde stuurde Quatorze van de Sysloberg (v. Elvis ter Putte) foutloos naar twee. Samir Brahimi en Nova Star v/d Schelpenhoeve (v. Kannan), een combinatie uit Roeselare, vervolledigde het podium met de laatste foutloze barrage. 

Klasse Licht

In de Klasse Licht waren er ook uitstekende prestaties te bewonderen. Fenna Goethals uit Bassevelde behaalde de eerste plaats met Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II). Op de tweede plaats volgde Sofie Boone uit Middelkerke met haar paard Milli Vanilli (v. Gaspahr). Ann-Sophie Noppe maakte er een volledig vrouwelijk podium van met haar derde plaats voor Rosette van de Berlingmolen (v. Nonstop). 


Alle uitslagen