Frédéric Vernaet en Orak d'Hamwyck magnifiek in Gold Final van Oliva

Frédéric Vernaet en Orak d'Hamwyck magnifiek in Gold Final van Oliva

De hoofdrubriek van het sportief programma op zaterdag bij de MET in Oliva bestond uit de Final Gold 1.50m proef, waarin ruiters ook punten voor de Longines Ranking konden sprokkelen. Frédéric Vernaet was in het zadel van Orak d'Hamwyck een van de uitverkorenen om aan de barrage te mogen deelnemen. 

Slechts tien van de vijftig starters slaagde erin om het 1.50m hoge parcours tot een goed einde te brengen. Vernaet was de enige Belg in deze groep en kon daarvoor rekenen op de zwarte hengst van Tobago Z. Met het fokproduct van Danny Vergauwen - Van Impe bleef Vernaet ook in de barrage van de balken af en stevende af op een vijfde plaats! 

De overwinning was eveneens Belgisch getinte met de door D. De Cuyper gefokte Belano vd Wijnhoeve Z. Het was de Spanjaard Mariano Martinez Bastida die de zoon van Berlin naar de overwinning loodste. Met over een halve seconde verschil hield het duo de Duitse Stephi de Boer met de 9-jarige Querida (Qualito) achter zich. Het brons was voor de Brit Joseph Clayton met de BWP hengst Gentlemen vh Veldhof, een Quite Easy 958-nakomeling uit de stallen van Bekaert-Naudts. 

Resultaten

F. © 1ClickPhoto