Frédéric Vernaet en Okina van de Bien geven concurrentie lik op stuk in Brussel

Frédéric Vernaet en Okina van de Bien geven concurrentie lik op stuk in Brussel

Frédéric Vernaet schreef op dag één van de Brussels Masters de hoofdrubriek op naam. In het zadel van Okina van de Bien won de Belg de CSI3* 1.45m proef.  In de afsluitende Youngster rubriek voor zesjarigen zette Peter van Broekhoven de Belgische zegereeks verder.

De negenjarige BWP merrie, Okina van de Bien  is een dochter van Toulon en behoort tot het team van T&L. Onder Vernaet finishte ze in een tijd van 62,65s. Het duo verwees met die tijd Julien Gonin naar de tweede plaats. De Fransman bracht Estrella de La Batia (v. Diamant de Semilly), eveneens een negenjarige merrie, in een tijd van 63,42s foutloos naar de finish. De top drie was compleet met de Nederlandse Skye Morssinkhof. Met G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) klokte zij af op 65,10s. 

Van de 24 startende combinaties wisten negen van hen het 1.45m hoge parcours foutloos af te werken. Max Sebrechts behoorde ook tot die groep en kwam met Othello Optimus (v. Stakkato), een negenjarige BWP ruin, op vier. Vijf en zes waren dan weer voor Belgische paarden. De achtjarige Zangersheide ruin Conan van Koningspolder Z (v. Corydon van T&L) kwam onder Michael Hughes op vijf gevolgd door een andere Zangersheide ruin, Explosion vh Legita Hof Z (v. Elvis ter Putte) onder Giavanna Rinaldi. 

De jonge paarden kregen duidelijk de ruimte om te schitteren in deze rubriek want voor de negenjarige BWP ruin H5 Origi Horta (v. Kasanova de La Pomme) noteerden we eveneens een foutloze ronde onder Eduardo Pereira De Menezes. 

Peter van Broekhoven en Centerfold winnen rubriek zesjarigen

In de laatste rubriek van de dag, een 1.25m proef voor zesjarigen sprong Peter van Broekhoven naar de winst met zijn eigen Centerfold (Cordynox). De volledige top vijf strandde op minder dan één seconde verschil van elkaar. Samen met de zoon van Cordynox bleef de Belg, Victoria Gulliksen met Moonlight (Hotspot) voor. 

De derde plaats werd vervolledigd door Mike Van Olst en Cosi Von Hary Z (Comme Il Faut). Net buiten het podium volgde Jessica Geurts met Montreal Gbl (Toulon) voor Brent d'Haese en Dolce Gusto From Second Life Z (Diamant de Semilly).

Resultaten 1.45m