Femke De Graaf domineert Grand Prix podium Ster Hippique

Femke De Graaf domineert Grand Prix podium Ster Hippique

De Oost-Vlaamse springruiters kwamen afgelopen weekend aan de start tijdens de HROV wedstrijd in St Niklaas. In de 1.25m Greenfield Selection Grand Prix domineerde Femke De Graaf het podium. De Oost-Vlaamse amazone won in het zadel van de zevenjarige Petruska vd Donkhoeve (Lavallino ter Klomp).

De Graaf en haar zevenjarige BWP-merrie bleven als enige foutloos onder de 39 seconden. Op de rug van Picante Ter Elzen (Elvaro) sprong de voormalige SMS Queen eveneens naar de derde plaats. Het podium werd afgewerkt door organisator, Michiel Meskens en zijn eigen gefokte Novelle Van De Plataan (Nabab de Reve).

Net buiten de top drie sprong Laura Blommaert met Nikita Eindeken Z (Numero Uno) foutloos naar de vierde plaats voor Steven Van Meersche met onder het zadel de zevenjarige Pjotr van het Eikenhof (Diamant de Semilly). Enkel deze top vijf slaagde erin een dubbel foutloze omloop te presteren.

Eerder won Niki Geenens de 1.20m rubriek met haar vertrouwde Helios v/d Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Met ruim twee seconden voorsprong verwees de amazone, Eliane De Beule naar de tweede plek. De Beule volgde met Girlybet R (Querlybet Hero) voor Siebe De Smet met onder het zadel Carolina (Quidam de Revel).

Geenens won ook de 1.15m proef met haar 15-jarige zoon van Dulf van den Bisschop. Op het podium van deze proef volgde Daphne Steenssens met Etna E (Bon Ami B) voor Amber Vandaele met Iara VDP Z (Itackie Deux).

De eerste 1.10m rubriek van de week kwam op naam van Joni Van Bogaert en de 17-jarige Federer (Nagano). Het paar werd opgevolgd door Femke Van De Vijver met Livorno Van het Beetjen Z (Levisto Z) op twee en Ivo Van Gucht met Quasi II Vg Stables (Elvis ter Putte) op drie.

Op zaterdag hield Jonas Troubleyn de concurrentie achter zich in de 1.10m proef. Samen met de 13-jarige Dankjewel van het Bagoniebos (For Joy Van 't Zorgvliet) verwees de Oost-Vlaming, Jeroen Van De Vijver met Petronella Van 't Lindenhof (Thunder vd Zuuthoeve) naar de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Jolien Schepens en Unique Normand (Derby Du Gite).

Alle resultaten

F. © Anouk M. photography