Evelyne Blaton regeert de CSI2* 1m45 in Knokke

Evelyne Blaton regeert de CSI2* 1m45 in Knokke

Van de 35 combinaties in de tweesterren 1m45 rubriek wisten er slechts drie de barrage te halen. Van deze top drie bleef vervolgens enkel de winnaar dubbel foutloos. Dat was de Belgische Evelyne Blaton met de BWP merrie Falousha van T Vlasmeer (v. Winningmood van de Arendberg) die in 43.58 seconden geen risico's nam. 

Quick results:

1. Evelyne Blaton - Falousha van T Vlasmeer
2. Anna Dryden - Friar M
3. Emilie Conter - Clochard


Met Blaton op de eerste plaats was het de Amerikaanse Anna Dryden die haar Friar M (v, Amadeus) in 40.91 seconden en 4 strafpunten naar de tweede plaats stuurde. Emilie Conter kreegt met de sBs hengst Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) ook 4 strafpunten tegen en werd met 42.02 seconden derde. 

Thierry Goffinet was met Balrika de snelste viervouter in de eerste omloop wat resulteerde in een vierde plaats. De Ier Ivan Dalton stuurde Landiamo S  naar de vijfde plaats en de Belgische Tatiana Troiani zien we met Cash Flow III nog op een zesde plaats terug. 

1m40 CSI2*

Een 1m35/1m40 rubriek stond er in de andere ring op het programma voor de tweesterren competitie. Daar is er Amerikaanse winst voor Rebecca Conway en haar Salitos 8 (v. Stalypso) die rondkwamen in 26.86 seconden. Voor België is het dan Axel Vandoorne die met Jacarta (v. Larino) in 27.35 seconden de tweede plaats op naam weet te schrijven. De Italiaan Gianni Govoni zien we met de Zangersheide merrie Belle Fayvinia Z (v. Baloubet du Rouet) nog terug op een derde plaats. June Peeters stuurde haar NRPS merrie Beauminka naar de vijfde plaats. 

1m40 zevenjarigen

Met de Emerald nakomeling Goldwin weet de Amerikaanse Laura Kraut de 1m40 zevenjarigen rubriek op naam te schrijven. Zij deed dat met een tijd van 40.77 seconden en bleef zo voor op Agustin Covarrubias en Vida Loca Della Marca (v. Vigo d Arsouilles) die in 42.88 seconden op de tweede plaats eindigden. Het beste Belgische resultaat ging naar Lieven Devos met Dawa de Greenbay Z een Zangersheide hengst van Diarado die hij rondstuurde in 42.98 seconden. Stephanie Andries en Hianca werden nog vierde, terwijl er voor Thibaut Bollen met Me 2 by Cavalor een vijfde plaats was. 

Resultaten