Eveline Hermans en eigen gefokte Bluebell Z winnen eindklassement zesjarigen bij KR

Eveline Hermans en eigen gefokte Bluebell Z winnen eindklassement zesjarigen bij KR

Afgelopen weekend stuurde Eveline Hermans haar Bluebell Z (v. Bamako de Muze) naar de overwinning in het kamp voor jonge paarden binnen de KR. De zesjarige merrie is een eigen fokproduct uit de stallen van Hermans. 

Tien ruiters brachten hun zesjarige paarden op het toneel in de pistes van Dagen van het Paard. Hermans was net als vorige week gewapend met haar zelf gefokte Bluebell Z. Deze Zangersheide merrie van Bamako de Muze leverde haar opnieuw een overwinning op. Dorien Leynen stuurde de merrie So Special van het Wilgenhof (v. Mylord van t Vlasmeer) naar de tweede plaats. De laatste op het podium was Saar De Wolf met de Zangersheide merrie Kiolana Asborne Z, een dochter van Kioto vh Simsehof. 

Leynen had nog een tweede ijzer in het vuur en bracht de Zangersheide merrie Demoiselle van t Schaaphof Z (v. Diamant de Semilly), gefokt door Benny Van De Walle, naar een vierde plaats gevolgd door Wim Aegten die Zalisko Von Hartmannsberg (v. Zirocco Blue) op vijf. 

Bij de vijfjarigen zegevierde Stephanie Bollen in het zadel van Nirvana. Deze KWPN ruin is een nakomeling van Cohinoor VDL. Kyle Cuypers zette in op springkracht uit eigen fokkerij en werd tweede op Domiena van t Buxushof Z, een Zangersheide merrie van Dominator 2000 Z. Wim Aegten kwam ook hier de kop opsteken en werd derde op Kiki (v. Kannan) maar werd ook nog eens vierde op Nixandor AZ, een Zangersheide ruin van Nixon van t Meulenhof. Cuypers besloot op zijn beurt de top vijf met Pleasure van t Buxushof Z (v. Plot Blue), eveneens een Zangersheide ruin uit eigen stallen. 

Cuypers moest ook bij de vierjarigen een andere combinatie voor zich dulden. Jasper Doucé had Emely vd Kukkelberg Z (v. El Barone 111 Z) als beste vierjarige. Doucé domineerde het podium met nog een derde plaats voor Torcido van het Bloesemhof Z, een hengst van Toulon. Cuypers volgde op twee met Toulon Boy vh Luminahof, een BWP hengst met eveneens Toulon als vader. 

Robin Zeelmaekers wint hoofdrubriek op vrijdag 

In de reguliere competitie was het Robin Zeelmaekers die op vrijdag de 1.20m rubriek op naam schreef. Met de negenjarige Best Monica 1 Z (v. Best Man Z) bleef hij nipt voor op Mark Voeten met de achtjarige Lavigne Z (v. Lavillon). Voeten nam ook plaats drie voor zijn rekening met Ravenna van de Looise Heide (v. Diamant de Plaisir). Jens Thys bracht Comeet van de Paardenwinning (v. Cornet Obolensky) naar de vierde plaats voor Steven Konings en Fifi des Hayettes (v. Adelfos). 

Over 1.15m won Dorien Leynen in het zadel van Carpe Diem van het Eeropahof Z (v. Concordance). Schalini Deroo werd op Europa (v. Singapore) tweede, Tom Moris besloot het podium met Galansa (v. Quasimodo vd Molendreef). 

Lisa Ceunen houdt Leynen van tweede 1.15m overwinning

Op zaterdag kon Leynen nipt geen tweede overwinning binnenhalen met de negenjarige Zangersheide merrie. Lisa Ceunen was in het zadel van Cabriz van het Ringboomhof Z (v. Calvados Z) de beste. Schalini Deroo sprong opnieuw naar het podium met Europa en werd derde. 

Tesse Geboers beste ponyruiter

Op zondag stond naast de finale voor jonge paarden ook het ponyprogramma gepland. Tesse Geboers domineerde het podium in de 1m-hoofdrubriek en won in het zadel van Ziggy Zen V.D.k (v. Zuidveld VDK). De amazone behaalde ook het brons op Swarovski (v. Amor d.j.). Julie De Brone was goed voor het zilver met Inneke van het Voorbos (v. Top Natrio). 

Malia Bammens kwam net buiten het podium op vier met Unique van t Heike (v. Eternity van de N. Ranch). De top vijf werd besloten door Tristan Melotte en VPS Day Dream (v. Gavanie). 


Alle resultaten