Henk Clabots schrijft Grote Prijs Porsche op naam bij KR

Henk Clabots schrijft Grote Prijs Porsche op naam bij KR

Voor de Kempische Ruiters was het afgelopen weekend bij Jumping Borgloon te doen. In de Grote Prijs verwees Henk Clabots de andere combinaties naar de plaatsen achter zich en zegevierde. 

In deze Grote Prijs zagen we zeven van de vijftien starters terug in de barrage, waar slechts twee van hen voor een foutloze verkorte omloop konden zorgen. Henk Clabots zat in het zadel van de negenjarige Vi Fort Z (v. Vigo d'Arsouilles) om voor de snelste én foutloze ronde te zorgen en won. Slechts negen honderdsten verschil zorgde ervoor dat Luc Peeters genoegen moest nemen met het zilver op Elmo Z (v. Emerald). Lars Demeersman had op Helena D Hyrencourt (v. Udancer Hero) de snelste chrono maar een balk hield hen op drie. Cedric Poets pikte als laatste een graantje mee van de prijzen met zijn vierde plaats voor Q-Domingo V/H Kampagnehof (v. Dublin van Overis). 

Op zaterdag schreef Lars Demeersman de 1.20m rubriek op zijn naam in het zadel van Lambick van de Vlindervallei (v. Elvis ter Putte). Met net geen seconde verschil hield hij Peter Keulen op Broadway Z (v. Bufero van het Panishof) achter zich op twee. Famke Vanderstraelen besloot de top drie met een foutloze ronde voor Noga v/H Kapelhof (v. Inshallah de Muze). 

Malia Bammens beste ponyruiter

De hoogste ponyrubriek werd gewonnen door Malia Bammens en Unique van t Heike (v. Eternity van de N. Ranch). Tristan Melotte werd tweede op VSP Day Dream (v. Gavanie). Beker van Limburg winnares Lyns Overstijns werd derde in het zadel van Clearview Dano voor Louise Strauven en Cara D.J. (v. Kantje's Armando). 

Eveline Hermans stuurt eigen fokproduct naar overwinning bij jonge paarden

Bij de zesjarige paarden had Eveline Hermans haar eigen gefokte Bluebell Z (v. Bamako de Muze) onder het zadel om proefwinst te pakken. Enkel zij bleven dubbel foutloos. Wim Aegten werd tweede op Zalisko von Hartmannsberg (v. Zirocco Blue) terwijl Jorne Schroyen derde werd met Golden Boy JMG Z. Catherine Gustin stuurde Baby Girl Plein du Vent Z (v. Balou du Rouet) naar vier. 

Aegten won bij de vijfjarigen met Nixandor AZ (v. Nixon van t Meulenhof). Op twee kwam Rouin Souvereyns met Amulet JA Z (v. Aganix du Seigneur Z) voor nogmaals Gustin met Snow White van t Heike (v. Malito de Reve).

Alle resultaten