Het 1.30m hoge parcours vormde geen probleem voor de zevenjarige sBs ruin Karlo van de Kapel (v. Mithras de Regor) en Van den Bergh. Het duo ging foutloos naar de overkant in een tijd van 37,90s en won. De Nederlander Dominique Greeve greep de tweede plaats op Checkpoint BB en voorkwam zo een volledig Belgisch podium. Lennert Francken kon rekenen op Dark Moon Z (v. Darius), een Zangersheide ruin, om het parcours zonder fouten af te werken en werd derde. Laura Alix was de laatste om foutloos te blijven op Doki (v. Action-breaker) en kwam op vier. 

In de barrage zagen we nog de Nederlandse Patricia Greeve met Chilli Pepper BB op vijf voor Yannik Guillon-Xenard en Kallina (v. Gino) op zes. 

Over 1.20m won Evi Peeters in het zadel van Nirvana van het Heikanthof (v. Emerald). Zij bleven drie seconden voor op Annelien Torfs met Robijn Tintado (v. Iron Man vd Padenborre). De top drie sloot af met Evelyne Franken en Mira Vd Noordheuvel (v. Spartacus). 

Annelien Torfs zegeviert in Kleine Grote Prijs

Torfs wist op zaterdag wel de Kleine Grote Prijs op naam te zetten met de zesjarige Chandler de Nyze Z (v. Chippendale Z). Het podium zag er bijna identiek hetzelfde uit als een dag later, met Evi Peeters en Nirvana op twee voor Franken met Mira. Bieke Bertels zagen we aan het werk met Royalty BPH (v. Tangelo vd Zuuthoeve) en kwam op vier. Pieter Van den Bergh kon zich als laatste plaatsen met zijn zesde plaats voor Karlo van de Kapel. 

Kirsten Franken houdt Thibo Franken van de winst bij de pony's

In de hoogste ponyrubriek was het Kirsten Franken die met kop en schouders uitstak boven de anderen. Op Ulrike de l Escaut (v. Kadans vd Groenheuvel) won de jonge amazone met maar liefst ruim acht seconden voorsprong. Thibo Franken zorgde voor de tweede en laatste foutloze omloop op Imagine (v. Emmickhoven's Diego). Op drie kwam Witse Geysen met Victor van de Groenheuvel voor Alyssa Staes die op Roos vierde werd. Nina Stevens besloot de to pvijf met Quinn van Goudveerdegem (v. Lars vd Groenheuvel). 

Alle resultaten