Emilie Conter zet zegereeks verder in het Azelhof

Emilie Conter zet zegereeks verder in het Azelhof

Nadat Emilie Conter gisteren al het goud in ontvangst mocht nemen in de 2* kwalificatie voor de Grote Prijs doet de Belgische amazone die prestatie gewoon vandaag over! Zo is ze alvast zeker van haar startplaats in de 2* 1.45m Grote Prijs van morgen.

Het moet geen makkelijke opgave geweest zijn om het foutloos te houden in deze rubriek met barrage. Van de 62 aantredende combinaties mochten slechts vier van hen het tegen elkaar opnemen in de barrage. Nog eens de helft daarvan hield het dubbel foutloos én dat waren twee Belgen. Emilie Conter bewees nogmaals in wat voor topvorm Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) is en wint tot tweemaal toe de kwalificatieproef voor de Grote Prijs van morgen. Andere foutloze combinatie was Jens Nijs met Casper Z (v. Cadence). Zij hadden gisteren ook al een foutloze ronde achter de rug en verzekeren zich dus ook van een plaats in de Grote Prijs. 

Titouan Schumacher was de derde barragist van deze rubriek. De Fransman kreeg met Azote Brimbelles Z (v. Amadeus Z*Brimbelles) één springfout tegen en ziet zo de tweede plaats aan hem voorbijgaan. Jody van Gerwen vervolledigde de lijst van barragisten en eindigde op vier met Chester 365 (v. Cellestial). 

In de top tien kwam Perry Geryl nog piepen op zes met Come To London Z (v. London). Voor Niels Bruynseels was er een achtste plaats in het zadel van Matador (v. Emerald van 't Ruytershof) gevolgd door Dimme d'Haese op Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) die net zoals gisteren op negen strandde. 

Bekijk hier de resultaten