Ellen De Swert schittert voor derde week op rij in regionale Grand Prix

Ellen De Swert schittert voor derde week op rij in regionale Grand Prix

De hitte speelde afgelopen veel concoursen parten. Zo kwamen de Oost-Vlaamse springruiters regionaal niet aan de start door een afgelasting van de HROV wedstrijd. De traditionele Jumping With Love kon wel doorgaan. Voor de derde week op rij was het Ellen De Swert die de regionale 1.25m Grand Prix op naam schreef.

Ellen De Swert en Cantchelaro (Chagall van de Burggrave) wisten als enige de barrage foutloos af te werken. Na een barrage met vijf verwees de Vlaams-Brabantse amazone zo Gert Bosmans naar de tweede plaats. Bosmans noteerde de snelste chrono met zijn 16-jarige BWP-ruin, Grand Fou (Omar). Met één springfout volgde het paar op de tweede plek voor Marnick Spits met onder het zadel Javanna Van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere).

Net buiten het podium strandde Danny Van Es met Cobelensky Z (Cornet Obolensky) op de vierde plaats voor Chloé Pabiszak met Cenzolito (Cento Lano).

Gert Bosmans en Ellen De Swert domineren

Op zaterdag hield Gert Bosmans de concurrentie achter zich in de 1.20m hoofdrubriek. Samen met de 16-jarige BWP-ruin, Grand Fou (Omar) bleef Bosmans slechts 0,3 seconden voor op Marnick Spits met de 13-jarige dochtervan Wandor van de Mispelaere, Javanna Van De Torredreef. Danny Van Es en de zevenjarige Cobelensky Z (Cornet Obolensky) vervolledigden de top drie.

Op vrijdag was het Ellen De Swert die de concurrentie voorbleef met Cantchelaro. De amazone bleef toen voor op Yana Jansegers die op zaterdag imponeerde tijdens de Gouden Laars in Ternat. Jansegers volgde op de tweede plek met Djena Tops (Diamant de Semilly). De top drie werd afgewerkt door Jeroen Verschueren met Nabucco Jk (Cambio).

Alle uitslagen