Dubbele overwinning voor Belgische fokkerij in Saint Tropez

Dubbele overwinning voor Belgische fokkerij in Saint Tropez

Zowel in de twee- als driesterren competitie van Saint Tropez hebben Belgische paarden het goud weten op naam te schrijven. 

Eerst was het de beurt aan Noortje van het Houterhof. De 11-jarige BWP merrie van Emerald uit de fokkerij van Pierre Vranken werd door de Deen Emil Hallundbaek in de CSI2* 1.35m Small Tour naar de overwinning gestuurd met bijna twee seconden voorsprong. In deze proef kon ook Gilles Detry mee voor het Belgisch kleur zorgen en sprong in het zadel van de zevenjarige Catwalk Vas Y Picobello Z (Vagabond de La Pomme) van fokkerij Picobello Horses naar zeven.

Op negen volgde de BWP merrie O. Ziezo DB (Zilverstar T) uit de stallen van Bart en Diliana Goen - Augustus. Voor de BWP hengst Night Light van't Ruytershof (Gemini, fokker: Van den Branden) was er de veertiende plaats en ook de 9-jarige sBs merrie Jolie Chavannaise, een dochter an Cicero Z Van Paemel uit de fokkerij van Yvan Evrard viel in de prijzen. 

Resultaten

Wat later sprong Larise Van Spieringenberg naar de eerste plaats in de CSI3* 1.35m Small Tour. Het podium kleurde volledig Frans met de amazone Lalie Saclier in het zadel van de BWP merrie van For Passion d'Ive (fokker: Marc Depelseneer). Margo Van Den Hoogen's fokproduct Chipo Lata Z (Cireo Z) kwam onder Nicolas Toro op vier voor de sBs merrie Kinoa d'Ayrifagne (Douglas). 

Resultaten