Dubbel goud voor Jente Comeine op Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

Dubbel goud voor Jente Comeine op Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

De Wereldspelen voor de Special Olympics zitten erop, de medailles werden uitgedeeld en de Belgische ruiters namen er gretig enkele mee naar huis. Zo was er voor zowel Sara Zeebroek als Jente Comeine een gouden medaille. Die laatste kreeg er zelfs twee omgehangen!

Op de Special Olympics wist Jente Comeine te scoren in zowel de English Working Trails-rubriek als de English Equitation. In beide rubrieken ging de 21jarige amazone met het goud aan de haal. Jente nam al vier keer deel aan de Nationale Spelen en won al een gouden medaille in de disciplintrail. Het was haar eerste deelname aan de Wereldspelen. Raffaelo was haar trouwe kompaan tijdens de testen, een paard dat haar toegewezen werd vanuit het gastland. Het witte ros vormde de perfecte combinatie voor haar, zo bleek. 

Sara Zeebroek was de andere gouden combinatie. De 20jarige amazone uit Kuurne won net als Comeine een gouden medaille in de English Working Trails-rubriek. 

Voor ons land zorgde ook Junior Puttenaers voor enkele topresultaten. Zo behaalde hij in de vierde plaats in de Level B dressuur-proef maar ook in de English Working Trails stond hem een vierde plaats te wachten! Naast Puttenaers kon ook Tom Smolders een vierde plaats aan zijn palmares toevoegen in het English Working Trails-onderdeel. Smolders kwam ook in de Dressage Level B aan de start, waar hij nog een vijfde plaats veroverde. In de English Equitation stond hem een zevende plaats te wachten. 

Meer weten over de Wereldspelen en de Belgische resultaten? Klik hier


Foto: Special Olympics Belgium