Dries Dekkers en Pommery van het Ijzeren Lindehof pakken eindzege in YH Opglabbeek

Dries Dekkers en Pommery van het Ijzeren Lindehof pakken eindzege in YH Opglabbeek

Een razend spannende finale voor zeven- en achtjarige paarden had Dries Dekkers met de achtjarige Pommery van het Ijzeren Lindehof (v. Kasanova de La Pomme) op één! Tussen een sterk internationaal deelnemersveld zette Elisa Strubbe de zevenjarige Kalliope (v. Emerald van 't Ruytershof) op drie. 

Heel wat jonge paarden meldden zich voor de jonge paarden-finale in het Sentower Park. Uiteindelijk weerklonk de Brabançonne door de boxen en mocht Dries Dekkers de plek vooraan innemen. Met de achtjarige Pommery van het Ijzeren Lindehof (v. Kasanova de La Pomme) reed hij een foutloze barrage in een tijd van 36,50. Ook Elisa Strubbe bemachtigde een plek in de top drie en greep brons in het zadel van de zevenjarige Kalliope (v. Emerald van 't Ruytershof) met 37,44 op de klok. Tussen hen in scoorde opnieuw een paard van de 'Second Life'-fokkerij. Onder Charlotte Bettendorf sprong de achtjarige Kesha From Second Life Z (v. Kannan) naar het zilver in 36,92 seconden. 

Voor ons land kon Kim Thiry zich nog net plaatsen en werd dertiende met de zevenjarige Quel Torreo T (v. El Torreo de Muze). De Belgische paarden waren nog vertegenwoordigd op plaats zes, zeven en negen, respectievelijk voor Chacoon Z (v. Chacoon Blue), Pia - Lotta van 't Roosakker (v. Comme Il Faut) en Kadco Hero Z (v. Kassander van 't Roosakker). 


Volledige uitslag

Lola de Braekeleer grijpt net naast podium bij 6YO Final

Bij de zesjarigen kon de winst niet in België gehouden worden. Het beste resultaat voor ons land kwam van Lola de Braekeleer. In het zadel van Thompson ter Doorn Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) reed de amazone naar een vierde plaats. Catherine Gustin hield mee de Belgische eer hoog en plaatste zich op elf met Little Girl du Plein Vent (v. Kannan). 

Op twee kwam de Zangersheide merrie Charlie's Angel Z (v. Comme Il Faut) onder de Duitse Anna-Elisa Schäfer. Zij moesten met anderhalve seconde verschil de Deense Mikkel Laursen op Emmett H Dwb (v. Emerald) voor hen dulden. De Brit Graham Babes stond op drie met Bambi. 

Volledige uitslag