Kelly Cornelis zorgt voor Belgische overwinning in YH Opglabbeek

Kelly Cornelis zorgt voor Belgische overwinning in YH Opglabbeek

Dries Dekkers is duidelijk op dreef en zet zijn goede vorm van vorige week verder. Bij de jonge paarden in het Sentower Park mocht hij het brons in ontvangst nemen op de rug van Kalesco (v. Kannan). Wat later zorgde Kelly Cornelis voor de Belgische overwinning bij de 5- en 6jarige paarden. 

De achtjarige ruin uit Kannan was op geen fout te betrappen en stopte de tijd van de tweede fase op 31,11. Met net geen dertig honderdsten verschil moest hij Matthew Sampson voorlaten op de zevenjarige Zangersheide merrie, Gability van de Eijkhof Z (v. George Z). Nog een seconde sneller was Alexander Zetterman, de Zweed reed Amour SA (v. Bravour 1197) naar de overwinning. 

Verder in de top tien zagen we nog drie Belgische combinaties. Rik Hemeryck stuurde Pompidou du Marais DD (v. l'Arc du Triomphe), een achtjarige BWP ruin, naar de achtste plaats. Ze werden op de voet gevolgd door Emilie Evrard en de zevenjarige Kodalina Chavannaise (v. Kannan). Virginie Thonon besloot de top tien in het zadel van Vamos de La Pomme d'Or Z (v. Vigo d'Arsouilles), maar sprong daarnaast ook nog naar een dertiende plaats met Scala du Piedroux Z (v. Silver 2 de Virton). 

Volledige uitslag

Kelly Cornelis op één bij 5- en 6jarigen

Bij de vijf- en zesjarige paarden sprong Cornelis op de rug van de vijfjarige Baloucante Di Luna (v. Balou du Rouet) naar de overwinning. Emilie Evrard had Less is More Chavannaise (v. Asca Z) onder het zadel om derde te worden maar werd ook nog eens vijfde op Limbo Chavannais (v. Cicero Z Van Paemel). Daartussen dwong Dries Dekkers opnieuw een plaats af, hij werd vierde op A Classic Azzaro Z (v. Sea Coast Azzaro Z). Pascale Haep plaatste nipt Royco vd Bisschop (v. Di Cantero Ter Hulst) op twaalf. 

Koen Vereecke is Belgische sterkhouder in 1* 1.30m

Eerder begon de dag van Koen Vereecke in de top tien van de 1* rubriek. Over 1.30m hoogte stuurde hij de achtjarige hengst Pegasus van 't Ruytershof (v. Gemini XX) naar een knappe tiende plaats. Thomas van Minnebruggen kon zich klasseren met een dertiende plaats voor Koshin de Muze (v. Vigo d'Arsouilles Stx). Op het podium was het zilver Belgisch getint met de BWP merrie Ona van 't Beetjen (v. Horion de Libersart) onder de Franse Fanny Rivon. 

Volledige uitslag