Dries Degrieck herrijst in Wereldbeker Mennen van Lyon

Dries Degrieck herrijst in Wereldbeker Mennen van Lyon

Na een bijna rampzalige dag gisteren tijdens de eerste competitie van de Wereldbeker Mennen in Lyon, waar Dries Degrieck de rangen moest sluiten als zevende, herrees onze landgenoot tijdens de finale competitie vandaag als geen ander. De titel in deze manche ging naar regerend Wereldkampioen Boyd Exell, Degrieck werd nog sterk vierde.

Het goud ging voor een derde (!) maal op rij naar Boyd Excell met zijn vierspan bestaande uit Bajnok, Maestoso Jupiter, Mad Max, en Barny. Excell liet één balletje vallen tijdens de eerste manche, maar door zijn snelle tijd wist de Australiër zich wel nog te plaatsen voor de drive off. Ook Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde zetten een barrage-waardig resultaat neer, waardoor de top drie van gisteren het hier in een tweede ronde met elkaar moest zien uit te vechten. 

Geen van de finalisten maakten enige fout tijdens de drive off, waardoor de chrono nog allesbepalender werd. Op het einde bleek de top drie van gisteren gelijk aan deze van vandaag, en ging Boyd Excell (bijgestaan door Emma Olsson en Hugh Scott-Barett) met het goud aan de haal in een tijd van 140.82 seconden. Het span van Ijsbrand Chardon had net geen vijf seconden meer nodig, en haalde het zilver binnen met 145.79 seconden op de chrono. Koos de Ronde klokte af op 150.08 seconden en mocht zo het brons in ontvangst nemen.

Met één fout en een uiteindelijke tijd van 152.05 seconden mocht het span van Degrieck (Hunter, Incitato XV-30, Kane B, en Leon) net niet door naar de drive off. Degrieck en zijn grooms, Anne Boterberg en Frederik de Bruyne, werden zo uiteindelijk alsnog knap vierde.

Vind de volledige resultaten hier.

Foto: © Agence Bordas Photographie