Driedubbel kampioen Marcus Ehning als eerste aan de start in Riyadh: "We zijn ontspannen, mijn paard voelt goed!"

Driedubbel kampioen Marcus Ehning als eerste aan de start in Riyadh: "We zijn ontspannen, mijn paard voelt goed!"

De loting voor de startvolgorde van de openingswedstrijd van de Longines FEI Jumping World Cup™ Final 2024 vond vanavond plaats in het Riyadh International Convention and Exhibition Centre in Riyadh (KSA), en de Duitse Marcus Ehning, drievoudig kampioen, zal als eerste van de 34 atleten starten.

Foto: Marcus Ehning en Coolio 42

De loting werd uitgevoerd door de vijfvoudig Olympiër Ramzy Al Duhami uit Saoedi-Arabië en de Britse Jessica Mendoza, en de laatste twee die morgenavond de arena betreden zullen verdedigend kampioen, de Zweed Henrik von Eckermann, en de jonge Amerikaan Skylar Wireman zijn.

Zoals Ehning gisteren al zei, is dit zijn eenentwintigste finale. "Dus ik heb enige ervaring en ik weet dat er van alles kan gebeuren, maar tot nu toe zijn we vrij ontspannen en voelt mijn paard zich goed!", benadrukte hij. Hij zal rijden met de 11-jarige ruin Coolio, die hij omschreef als "een vrij nieuw paard voor mij, hij won de kwalificatiewedstrijd in Madrid en we zijn nog steeds onderweg om elkaar te vinden, maar hij is echt een geweldig paard en ik heb er veel vertrouwen in".

Het zou een heel bijzonder weekend worden als hij de eerste ooit wordt die vier keer de FEI Jumping World Cup™ wint, omdat hij deze vrijdag 50 jaar oud wordt. Echter, ook op jacht naar dat doel zal Zwitserland's Steve Guerdat zijn, die als 26ste is geloot voor de openingswedstrijd van morgen, de Speed en Handiness wedstrijd.

Von Eckermann beoordeelt bescheiden zijn eigen kansen, maar hij en zijn briljante ruin, die meerdere onderscheidingen hebben ontvangen, waaronder de Longines-titel van vorig jaar, zullen waarschijnlijk geduchte tegenstand bieden in hun streven naar een dubbele overwinning.



Bron: Persbericht