Drie op drie voor Nico Nyssen in CDIU25 Kronenberg

Drie op drie voor Nico Nyssen in CDIU25 Kronenberg

Nico Nyssen liet afgelopen weekend zijn visitekaartje achter bij Peelbergen Equestrian Centre. De jonge Belg reed tot driemaal toe naar de overwinning in de CDIU25-rubriek met telkens een prachtige voorsprong in de resultaten. 

Nyssen heeft er recent zijn eerste Europees Kampioenschap op zitten, die tevens ook nog maar zijn tweede (!) internationale optreden was, maar de Belgische dressuurruiter blijft duidelijk niet bij de pakken zitten en is gretig naar meer!

De eerste test waar Nyssen op het toneel verscheen was de Intermediate II. Met Farrington onder het zadel reed het duo een score van 75,29% bijeen. Van jurylid E kreeg hij zelfs 78,97% toegewezen, een verbluffend hoge score! Ze hielden de Nederlandse concurrentie achter hen met op twee Marten Luiten en Fynona die 73,04% toegewezen kregen gevolgd door Daphne Van Peperstraten met Greenpoint's Cupido en hun totaal van 70,25%. 

Op dag twee stond de FEI Grand Prix 16-25 gepland. Nyssen en Farrington stelden opnieuw niet teleur en konden met hun score van 73,80% opnieuw de winst binnenhalen. Luiten moest wederom genoegen nemen met het zilver voor Fynona met 71,50%. Het brons was deze keer voor Jessica Poelman en Chocolate Cookie RDP die 69,19% kregen. 

Maar de derde dag blies Nyssen iedereen van zijn sokken in de FEI Grand Prix Freestyle! Farrington zette opnieuw zijn beste beentje voor en reed naar het topresultaat van het weekend met een eindscore van 76,31%. Luiten hield de consistentie erin en volgde na Nyssen op het podium met 74,61%. Opnieuw een andere amazone op drie met Julia Bouthoorn die Choice Finch naar het brons reed met 72,90%. 

Alle resultaten CDI3*