Dieter Vermeiren grijpt naast de overwinning in GP-kwalificatie Opglabbeek

Dieter Vermeiren grijpt naast de overwinning in GP-kwalificatie Opglabbeek

Bij het Sentower Park konden de Belgische combinaties de top tien van de CSI2* 1.45m Grote Prijs-kwalificatie kleuren met onder andere een podiumplaats voor Dieter Vermeiren en Hotshot (Carembar de Muze).

Met de 12-jarige KWPN merrie werkte Vermeiren foutloos af en had daarbij een chrono van 54,99s. Enkel de Britse Tabitha Kyle wist sneller te zijn in het zadel van Desterly en schreef met de Tolan R.-dochter de proef op naam. Het brons had een Belgisch tintje dankzij de sBs ruin Ionesco Sitte (Hunters Scendro) onder het zadel van de Deense Tina Lund. 

Dirk Demeersman besloot deze hoofdrubriek met een vijfde plaats voor G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte). Karel Cox en de hengst Esprit de Talma (Vigo Cece) werden zesde voor Kim Thiry met de Z-hengst Neverland Z (Numero Uno) op zeven. 

Thibeau Spits was op de 9-jarige Clear Heart, een KWPN hengst van Clarimo, goed voor de negende plaats gevolgd door Jos Verlooy en zijn Nixon van't Meulenhof (Denzel vt Meulenhof) op tien.

Resultaten

Eerder liet Vermeiren zich opvallen met de vijfjarige The One Eqm en werd met de BWP zoon van Casall van fokker Mieke Wils vierde. Op vijf volgde Louis-Victor Stockman in het zadel van Levita vd Lindehoeve Z (Luigi d'Eclipse). 

Op één kwam de Zangersheide ruin Bonnaroo Z (Big Star) onder Thiago Ribas Da Costa gevolgd door Jeffrey Schmitz en Acantos Js Z (Aganix du Seigneur).