Davy Wuyts, Frederik Verschueren en Jeff Janssens op één bij LRV Antwerpen

Davy Wuyts, Frederik Verschueren en Jeff Janssens op één bij LRV Antwerpen

Afgelopen weekend organiseerden maar liefst negen verenigingen een indoor jumping binnen de LRV werking. We zetten even alle winnaars van de drie hoogste rubrieken op een rijtje. 

Indoor Kontich

In de klasse Zwaar was Frederik Verschueren de enige dubbel foutloze combinatie op Ona Vd Withoeve. Mario Caluwe volgde op de tweede plaats, ondanks dat hij sneller was met Valentina DH Z (v. Va-Vite). 

Bij de klasse Midden won Jelle Caluwe, die net als Verschueren als enige dubbel foutloos bleef op Inka van 't Gestelhof (v. Conteur). Lotte Hens vulde de tweede plaats in met Kadiz vd Haterbeek Z (v. Kannan), Pieter Verhasselt werd derde op I Can Do It van de Wezelaar. Op vier zagen we nog Aline Van Heck met Lola van 't Ruytershof.

Jolien De Boeck won de klasse Licht, óók als enige dubbel foutloze! In het zadel van Chanel van 't Looverijck (v. Cassini I) was ze de beste. Domien De Swert was op Raccoon van 't Boschveld (v. Comme Il Faut) ook op geen fout te betrappen maar kwam net te traag over de finish in de barrage waardoor een tijdsfout aangerekend werd. Op drie zagen we Tess Buts in het zadel van Brooklyn Haskia (v. Poor Boy). 

Indoor Gewest Hoogstraten

Van deze Indoor zijn de resultaten nog niet online weergegeven op het Eqify-platform. 

Indoor Gewest Brecht

Slechts twee combinaties schopten het tot in de barrage van de klasse Zwaar. Jeff Janssens zorgde daarbij voor het scherpste resultaat en won in het zadel van Noodles van het Bergsken (v. Emerald van 't Ruytershof). Jeroen Geerts kwam bijgevolg op twee te staan met Japrilli VH (v. Echo van t Spieveld). 

De klasse Midden kwam op naam van Jan Van Hove en Quick Step VV Champblanc (v. Ugano Sitte). Het duo hield als enige alle balken in de lepels van de barrage. Joppe Van Dijck nam zilver met Iminka (v. Dexter R), brons was voor Jeroen Geerts met Quintoucha VD (v. Casillas van de Helle). Jan Mertens was vierde met Roubignac van de Grotte (v. Matisse de Mariposa). De rubriek werd besloten door Kristof Uydens op Pinto van de Eester (v. Chatman). 

Van Hove won eerder ook al de klasse Licht in het zadel van Quintero VT (v. Arezzo VDL). Met drie seconden verschil verwees hij Jan Stoffelen met Ravaline van het Groeshof (v. Mistral Optimus) naar de tweede plaats. Jade Willems vervolledigde de top drie met Que Pasa JW LVM (v. Di Cantero Van Ter Hulst Z). 

Indoor Turnhout

Michelle Malisart zorgde in de klasse Zwaar voor de snelste foutloze basisronde op Iemmy vd Ponyhoeve. Ook Shelsey Berkvens was met Melanie op geen fout te betrappen. Van de eventuele barrage zijn geen resultaten bekend. 

De barrage van de klasse Midden had drie starters, elk van hen kreeg vier strafpunten aangerekend. Julie Jacobs zette de snelste tijd neer op Quatro de Toxandria en won de rubriek. Dorien Vandeperre werd tweede met Pronto en hield zo Louis Wauters met Quarterback Castanoo achter haar. Sybille de Cartier had een foutloze basis op Un de Nanou (v. Verdi) maar nam niet deel aan de barrage). 

De klasse Licht had winst voor Jeroen Van Herck in het zadel van Paljas van het Eelshof. Met nog geen halve seconde verschil werd Hanne Goris naar twee verwezen met Notify Castanoo. De derde plaats werd ingenomen door Jorich Spits op Remember S. 

Indoor Gewest Lier - Zandhoven

Van deze Indoor zijn de resultaten nog niet online weergegeven op het Eqify-platform. 

Indoor Gewest Essen - Kalmthout 

In de klasse Zwaar kwam enkel Leonie Aertsen aan de start met Jeunesse S (v. Canturano), de andere combinaties zouden zich teruggetrokken hebben uit de wedstrijd. 

Dirk Vinckx finishte als enige zonder fouten in de barrage en won de klasse Midden op Omilia (v. Kannan). Evelyne Franken was net iets sneller maar Mira van de Noordheuvel (v. Spartacus) kreeg een springfout aangerekend waardoor het duo tweede werd. Ook Sophie Geerts was sneller dan Vinckx maar werd derde op Jethro HDH (v. Cream On Top). Op vier zagen we Vincent Willemsen terug met Ronaldo van 't Vennehof (v. Triomphe de Muze) gevolgd door Elise Vermeiren met Quantoline V (v. Matisse de Mariposa). Rik Van Laerhoven besloot de barrage op zes met Remco van 't Laarhof (v. Le Bleu Diamond van 't Ruytershof). 

De klasse Licht had geen tweede fase nodig om z'n winnares te kennen want enkel Axelle Van Laerhoven stuurde Ilya van het Ettingenhof (v. Contact vd Heffinck) foutloos over het 1.10m hoge parcours. Evelyne Franken werd met Sienna van de Noordheuvel (v. Mithras de Regor) tweede gevolgd door Seppe Van Opdorp op drie met Rebelle van de Foxemaat (v. Lionel van Equinta). 

Indoor Lille (Gewest Herentals) 

Ook in Lille trokken de combinaties van de klasse Zwaar zich terug voor de barrage. Zo kwam Pasquinel Peetermans op één na een foutloze basisronde op Karaat van de Brandkreek (v. Thunder van de Zuuthoeve) en Bram Bosch op twee met Zero Z. 

Bij de klasse Midden was Rik Heylen de beste. In het zadel van Lentedame (v. Glasgow-W vh Merelsnest) bleef hij een halve seconde voor op Melanie Valckx die met Just For Pleasure de Looge (v. Epleaser van 't Heike) tweede werd. Julie Ooms werd derde met La Corofina Z (v. Lavillon). De vierde plaats was voor Wim Voermans en Parco van de Heirbaan terwijl Lander Van den Broeck de twee laatste plaatsen voor zijn rekening nam. 

Ook de rubriek over 1.10m, de klasse Licht, kende maar twee foutloze combinaties in de barrage. Winst was er voor Lio De Cock op Mabelle (v. Emerald van 't Ruytershof) die Bart Buyens en Georgio vd Bisschop Z naar twee verwees. Tom Diels vervolledigde de top drie op Lavina Todi Z. 

Indoor Herselt (Gewest Geel en Mol)

De klasse Zwaar bleek afgelopen weekend een rubriek die veel slachtoffers eiste want ook in Herselt kon slechts één combinatie de balken onaangeroerd laten. Die eer kwam toe aan Davy Wuyts op de rug van Luriana van Klapscheut, die zonder barrage tot winnaars uitgeroepen werden. Op twee kwam Gert Dielis met Panamarenko (v. Krezip DH). Drie was voor Martijn Tormans met La Luna van 't Roosakker (v. Echo van T Spieveld) terwijl Nik Vercken afsloot op vier met Nelson van de Opstal. 

Bart Damen eindigde de barrage van de klasse Midden als enige foutloos en won op de rug van Mistral E. Vincent van de Poel was beduidend sneller met Quanta van 't Gestelhof (v. Kannan) maar bekocht die snelheid met een springfout en eindigde zo op twee. Ook Martijn Tormans had een snellere tijd dan Damen maar kwam op drie met Rioja van den Berg (v. Magnum van 't Heike). Andy Smets zagen we op vier met Kookai van de Nethe Z gevolgd door Nik Vercken met Jenna van de Meulenberg op vijf. Bart Damen was de laatste in de barrage en kwam op zes met Qwinny-B. 

In de klasse Licht liet zowel Roos Notelé als Catho Nauwelaerts het hout in de barrage met rust. Notelé schreef de winst op haar naam met bijna tien (!) seconden verschil voor Cuba Libre van 't Rebelshof waardoor Nauwelaerts met Kaboom N Z (v. Kannan) op twee kwam te staan. Tom Lievens vulde de derde plaats in met Orentana van de Zanddijkhoeve. 


KLIK HIER VOOR ALLE RESULTATEN