Danny Van Es schittert in Grote Prijs Vissenaken

Danny Van Es schittert in Grote Prijs Vissenaken

De Vlaams-Brabantse springruiters kwamen afgelopen weekend aan de start tijdens de LJ competitie. In de 1.25m Grote Prijs kwalificeerden er zich vijf combinaties voor de herkansing. Het volledig podium hield het hout in de lepels. De snelste (foutloze) tijd kwam op naam van Danny Van Es met onder het zadel de zevenjarige Chica of the Lowlands Z (Cornet Obolensky).

Van Es en de dochter van Cornet Obolensky  bleven slechts zes honderdsten van een seconde voor op Eline Lopes met onder het zadel de negenjarige BWP-merrie, Nette van Kattebeek (Darco). Het podium kwam op naam van Lenka Potoms en de zoon van Galisco van Paemel, Gabrilo Kmh Z.

De absoluut snelste chrono kwam op naam van Van Es. Samen met zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck) sneuvelde er een balk onderweg wat het paar de vierde plaats bracht. De top vijf werd afgewerkt door Eline Lopes met Damba (Berlin).

Danny Van Es domineert

Ook de 1.20m rubriek kwam op naam van Danny Van Es. Op zaterdag snelde Van Es naar de eindzege met de 15-jarige zoon van Contact vd Heffinck, Hamilton. Zijn partner Ellen De Swert volgde met Cantchelaro (Chagali van de Burggrave) op de tweede plaats. Van Es plaatste zich ook op de derde plek, ditmaal in het zadel van Chica of the Lowlands Z.

Ook in de afsluitende 1.15m rubriek hield Van Es de concurrentie achter zich. De Vlaams-Brabantse springruiter snelde in deze proef met Noor C (Bisquet Balou Vd Mispelaere) naar de winst. Op het podium volgde Kjell Peeters met de sBs-ruin, Jumbo Van t Zoutte (Caspar) voor Hannelore Haijen met Bacardi van het Roelhof Z (Balougran Z).

Alle resultaten