Cyril Cools en Seahorse Z kapen zilver in Poznan

Cyril Cools en Seahorse Z kapen zilver in Poznan

Op Poolse bodem komen heel wat ruiters en paarden aan de start in de CSI4*-W competitie van Poznan. Onze Belgische driekleur werd op dag één al goed verdedigd met een podiumplaats voor Cyril Cools en Frederic Vernaet in de top tien. 

Cools kwam aan de start in de CSI4*-W 1.35m Small Tour rubriek in het zadel van Seahorse Z. Met de Zangersheide merrie van Scendix werkte hij vlekkeloos af en finishte in 31,77s. Met die tijd greep het duo nipt naast de overwinning, die toekwam aan Angelos Touloupis met Kannandillo (Kannan). Zij kruisten de eindmeet in 31,68s. De top drie werd besloten door Matas Petraitis en Heineken. In deze rubriek hield Annelies Vorsselmans C. Kulottie W Z (Comme il Faut) ook foutloos net als Frederic Vernaet en Orak D'Hamwyck (Tobago Z). 

Die laatste zorgde dan weer voor het beste resultaat in de Medium Tour, waar de hindernissen op een hoogte van 1.40m stonden. Op de rug van de negenjarige Olleke Bolleke JW Vd Moerhoeve (Kannan) besloot Vernaet op tien. De overwinning kwam toe aan de Zangersheide merrie Noblesse Z (Nabab de Reve) onder Johanna Beckmann, het brons was voor Touloupis en de Zangersheide hengst Del Rey of the Lowlands Z (Diamant de Semilly).

Resultaten