Constant van Paesschen maat te sterk in GP kwalificatieproeven Oliva

Constant van Paesschen maat te sterk in GP kwalificatieproeven Oliva

Net als gisteren valt Constant van Paesschen niet te stoppen in Oliva! Na winst in de 1.45m Gold kwalificatieproef gisteren, klaart de Belgische ruiter de klus vandaag opnieuw met de grootste klasse. Ditmaal samen met de Selle Français merrie Diaz du Thot (Ready Boy des Forest) gaf van Paesschen iedereen het nakijken en ging met het goud aan de haal. Even later kon hij na een sterke ronde tijdens de Silver kwalificatieproef nog een tweede medaille gaan ophalen, daar in het zadel van Fedora Val Henry (Jarnac). Tijdens de twee hoogste Bronze rubrieken sprongen Philippe Junior Le Jeune en Andries Schepers zich in de kijker.

Constant Van Paesschen oppermachtig

Van Paesschen kan nu meer dan zeker zijn van een plekje in de Gold Grand Prix op zondag, nadat hij nu ook met de tienjarige merrie Diaz du Thot de winst in de Gold kwalificatieproef op zijn naam schreef. Met een foutloze 65.23 seconden op de klok eindigde hij ruim een seconde voor de Zuid-Afrikaan Oliver Lazarus en de twaalfjarige Butterfly Ennemmel (Quaprice Bois Margot). De bronzen plak ging naar de Française Marie Hecart die in het zadel van de eveneens Frans gefokte Vahinee (Lauterbach) net veertien honderdsten trager was dan Lazarus.

De Britste nummer één bij de U25, Harry Charles, nam de vierde plaats voor zijn rekening samen met Aralyn Blue (Chacco-Blue). Voor Egypte sprong Mouda Zeyada op de Emerald dochter, Katia, naar de afsluitende plek van de top vijf.

Vind de volledige uitslag van de Gold GP Qualifier hier.

Met amper de tijd om van paard te wisselen, mocht van Paesschen ook in de prijsuitreiking van de Silver kwalificatieproef aantreden. Op de rug van de achtjarige vosmerrie Fedora Val Henry veroverde hij daar in een tijd van 27.26 seconden het brons. De overwinning ging er naar de Oostenrijker Dominik Juffinger en de KWPN ruin Dion van de Oldenhof (Dulf van den Bisschop), die afklokten op 26.12 seconden. Een seconde na het winnende duo eindigde Maximilian Bremicker met Lexy Lou (Böckmann's Lord Pezi) met het zilver.

Verder zetten ook Freddy Demuynck en Olivier Philippaerts hier knappe nulrondes neer. Demuynck plaatste zich in het zadel van Kaffee Au Lait Leeuwerikenhof Z (Kashmir van Schuttershof) als twaalfde, Philippaerts bezette de zestiende en zeventiende plek met Flora d'Auzay (Cardento) en Precious Dwerse Hagen (Cornet Obolensky).

Vind de volledige uitslag van de Silver GP Qualifier hier.

Philippe Junior Le Jeune aan kop bij Bronze 1.30m

Op bijna hetzelfde moment liep ook de Bronze 1.30m rubriek ten einde. Hier was het Philippe Junior Le Jeune die voor een tweede Belgische overwinning zorgde. Hij stuurde er de negenjarige merrie Inxs du Finiels (Filou de Muze) naar het goud in 57.43 seconden, bijna anderhalve seconde sneller dan de zilveren Julie Kristoffersen uit Frankrijk op de vosruin Daigo de La Dhuys (Kapitol D'Argonne). Het podium werd afgesloten door de Britse Molly Davies in het zadel van de Toulon zoon, Voyou des Rondets.

Vind de uitslag van de Bronze 1.30m hier.

Andries Schepers in top vijf van Bronze hoofdrubriek

Eerder vandaag sprong Andries Schepers al naar een sterke top vijf klassering tijdens de hoogste Bronze rubriek. Over 1.35m hoogte zette Schepers op de rug van de elfjarige BWP merrie Mouse van het Langwater (Wiensender) de vijfde beste nulronde neer.

Vind de uitslag van de Bronze 1.35m hier.