Clémentine Lux zet podiumtocht in Opglabbeek verder

Clémentine Lux zet podiumtocht in Opglabbeek verder

Nadat Clémentine Lux al goud en zilver veroverde in het Sentower Park voegt ze nog een bronzen medaille toe aan haar palmares van de afgelopen week. De jonge amazone werd derde in de Children Grand Prix. 

De jonge ruiters gingen de strijd aan over 1.25m en er werd bikkelhard gestreden. Lux had opnieuw Cash de L'Ecuyer (v. Cassander C) tussen de benen in deze Grand Prix. De achtjarige hengst was opnieuw op geen enkele fout te betrappen en met de chrono op 30,06 veroverde het duo brons. 

Estelle Van Tricht sprong naar een vijfde plaats in het zadel van Furmint (v. Ustinov). Zij besloten hun foutloze tweede fase in 32,75. Ook Manon Engels stuurde Cornetto Z (v. Corland) dubbel foutloos rond en hun tijd van 33,59 was goed voor de achtste plaats. 

Het podium werd aangevoerd door de Deense Selma Hundborg Dresler. Haar ritje op Rihanna (v. Coulthard Top) werd geklokt op 29,89. Op één honderdste (!) verschil viel de beslissing voor goud of zilver want met 29,90 op de klok kwam Zoe Vageon Ledy over de finish met Arkana Messipierre (v. Ogano Sitte). 


Volledige uitslag