Cedric Poets overklast concurrentie bij KR PC Stables

Cedric Poets overklast concurrentie bij KR PC Stables

De KR verzamelde afgelopen weekend op de pistes van PC Stables. Op zondag was het Cedric Poets die met de hoofdzege aan de haal ging, terwijl Jorne Schroyen zegevierde op zaterdag. Bij de jonge paarden had Sander Geenen de beste zesjarige onder het zadel.

De hoofdproef op zondag had hindernissen op 1.20m hoogte staan. Van de dertien deelnemers kwam Cedric Poets als beste uit de bus. In het zadel van Q-Domingo v/h Kampagnehof (v. Dublin van Overis), een nog maar zevenjarige BWP ruin liet hij in de tweede fase alle balken in de lepels en zorgde voor de snelste tijd. Een grote seconde verschil liet Kaat Pluymers op twee met Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van t Gelutt Z). Jef Janssens kon rekenen op Jezuiet van de Kwade Heyde (v. Cavaggio vd Holstenhoeve) om eveneens dubbel foutloos te blijven en werd derde. Gunter Lemmens was de laatste die in de prijzen deelde met zijn vierde plaats voor Ciara L Z (v. Clarence C). De laatste foutloze tweede fase kwam op naam van Dries Dekkers en Penelope van t Ruytershof (v. Comme il Faut). 

In het jachtparcours was Tony Gerits de winnaar op Chanelle van het Guldenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Gerits werd ook nog eens vijfde met Karacouche (v. Wunderboy van de Zuuthoeve). Jordy Clauw volgde op twee met Crespo, Karen Josse besloot met Incredible (v. Tyson) de top drie. 

In de Epplejeck manche stonden de hindernissen op 1.05m hoogte. Gerrit Baeten was hier de winnende combinatie met Kiva-Lina van Tenhaegendoorn (v. Nonstop). Angelina Hellebrand nam in het zadel van de zevenjarige Dakita Z (v. Dominator 2000 Z) de tweede plaats voor haar rekening. Gerist kon op Karacouche hier het brons op naam schrijven. 

Sander Geenen en Royal Blood niet te kloppen bij jonge paarden

De zesjarige Royal Blood was met 2,5 seconde voorsprong de beste zesjarige van zijn reeks. Sander Geenen stuurde de ruin naar de overwinning. Lien Timmermans had Verona WH Z onder het zadel, een Zangersheide merrie van Vleut en gefokt door Christophe Wouters. De laatste foutloze uitslag kwam van Celine Scherpenbergh en Maia (v. Solid Gold Z), uit de stallen van Willem Swiestra. Jordy Janssens stuurde Amemundo van t Josehof Z (v. Aganix du Seigneur Z) naar vier, Maike Moreas volgde op Rapide (v. Vannan) met de vijfde plaats. 

Bij de vijfjarigen slaagde niemand erin van het hout af te blijven. Het beste resultaat kwam van Rouin Souvereyns in het zadel van Amulet J.a. Z (v. Aganix du Seigneur Z). Deze Zangersheide merrie is een fokproduct van Jean Andre Souvereyns. Senne Poosen stuurde Bart Poelmans zijn Nayley Bp Z (v. Neverland Z) naar twee. De top drie was volledig met Steven Konings en Di Magico Touch Z (v. Diamant de Semilly). 

Bij de vierjarigen zegevierde Phaedra Eleutheriadis met Daedalus (v. Darius). Op twee stond Kirsten Vancraybex met Cabaluna Z (v. Cabrio Z) voor Celine Lagros en Dominant van de Crijthoeve Z (v. D Aganix 2000 Z). 

Jorne Schroyen is grote winnaar op zaterdag

De 1.20m hoofdrubriek die op zaterdag verreden werd kwam op naam van Jorne Schroyen. Op de rug van Naomi vh Kapelhof Z (v. Numero Uno) hield hij met een seconde verschil Ester Kerkhofs met Dinechas (v. Cobra) achter zich op twee. Ellen Geuten greep het brons met Dylana JT (v. Lord Chin). Lyns Overstijns kwam net buiten het podium op vier met de zevenjarige Gentleman vh Rees Z (v. Gizmo Z). Lars Demeersman besloot de top vijf op Helena D Hyrencourt (v. Udancer Hero). 

Een rubriek eerder was het ook al Schroyen die zich op de eerste plaats zette met Naomi vh Kapelhof Z. Lisa Ignoul reed Henki Panki van ter Hilst (v. Antares van Ter Hilst) naar twee, Ellen Geuten werd ook hier derde maar dit keer op Lou Lou JT, die eveneens afstamt van Lord Chin. 

Alle resultaten

Eline De Brone beste ponyamazone bij het Woutershof

De ponyruiters van de KR verzamelden in het Woutershof. Zij kwamen op zondag in actie, met winst voor Eline De Brone in de 1.10m hoofdrubriek. Met Ikkepuk van t Plutoniahof (v. Nevado van de Rostal) kon zij als enige met een dubbel foutloze ronde finishen. Lenthe Willems stuurde Calvaro naar de tweede plaats, gevolgd door Lune Tielemans en Hustien (v. Justice Hr) op drie. Op vier zagen we Sienna Carrera met Guusje. De vijfde plaats werd gedeeld door Luka Noben en Svenja Truyens. 

Over 1m scoorde opnieuw de familie De Brone maar was het dit keer zus Julie die won. In het zadel van Inneke van het Voorbos (v. Top Natrio) zorgde zij voor de snelste tijd. Luka Noben kwam hier op twee te staan met Joly's Janaika (v. Kantje's Norman). Charina Beckers besloot de top drie op Orchid's Matador (v. Kantje's Ronaldo), Lenthe Willems pikte met haar vierde plats voor Calvaro nog een graantje van de prijzen mee. 

Julie De Brone was ook over 90cm niet te kloppen met Inneke van het Voorbos. Hanne Jansen achtervolgde met Cora op de tweede plaats, voor Marie Wuyts en Cartouche Leco noteerden we de derde plaats.

Alle resultaten