BWP'er Moeboetoe V/D Roshoeve zegeviert voor andere Belgische paarden in hoofdnummer Doha

BWP'er Moeboetoe V/D Roshoeve zegeviert voor andere Belgische paarden in hoofdnummer Doha

In Doha werd het sportief programma op donderdag afgerond met de CSI4* 1.50m Longines Ranking rubriek. Het was een Belgisch getint feestje op het podium met alle drie de paarden uit fokkerij van onze bodem. 

De overwinning kwam in handen van Evelina Tovek. De Zweedse amazone had de 12-jarige Moeboetoe V/D Roshoeve (Der Senaat 111) onder het zadel, een fokproduct van de Roshoeve. Op twee zagen we Abdullah Alsharbatly met Fiumicino van de Kalevallei. Deze sBs ruin van Plot Blue (fokker: Geert De Sloover) is het voormalige Grand Prix-paard van Jur Vrieling en werd eind vorig jaar de nieuwe aanwinst van Alsharbatly. Simon Delestre besloot de top drie met de 10-jarige Olga van de Kruishoeve, een BWP merrie van El Torreo de Muze uit de stallen van Eric Polfliet. 

Binnen de top tien kwam op zes de BWP ruin Nopal van Tallaert (Diamant de Semilly) van fokker Stephan Declerck met Amber Fuller. Op acht kwam dan weer Hugo Stevens' fokproduct, Equitron Melody vd Smidshoeve (Epleaser van t Heike) onder Gerfried Puck. De Oostenrijker scoorde eerder ook al een top vijf-notering met de BWP'er Equitron Naxcel V (Balou du Rouet, fokker: Leo Vermeiren). De top tien werd afgerond door de 10-jarige BWP ruin Ortolaan van het Ruytinxbos (Nababl de Reve, fokker: Tim & William Delvaux) gevolgd door Kosmo van Hof Ter Boone (Arko II) van fokkers Johan en Marleen Vandamme - Covereur. 

Resultaten