Brons voor Thibeau Spits en 7-jarige Cloverly Dh Z bij de Peelbergen

Brons voor Thibeau Spits en 7-jarige Cloverly Dh Z bij de Peelbergen

De Belgische jonge paarden maar ook verschillende ruiters hebben zich weer laten opmerken in de Youngster Tour bij de Peelbergen. Thibeau Spits en de 7-jarige Cloverly Dh Z zorgden voor het beste resultaat en kwamen naar huis met brons. 

De merrie is een dochter van Comme il Faut en komt uit de eigen fokkerij van de familie Spits. In deze rubriek voor 7- en 8-jarigen kon Johan Bergs de overwinning op eigen bodem houden met Mighty Ferry A, een KWPN merrie van Zerlin M (fokker: J.A.M. Althuyzen). Daarnaast werd Bergs ook vierde op For Luna Cl Z (For Pleasure), een Zangersheide merrie gefokt door L.G. Training. 

Door de grote opkomst werd de proef over twee lijsten verdeeld. In de andere uitslag veroverde Kim Thiry een plek in de top tien en kwam met Quick Silver van het Farasohof (Dominator 2000 Z), een BWP ruin uit de fokkerij van Raf Houben, op negen. Thiry viel ook nog in de prijzen met zijn dertiende plaats voor Charlie de Jolie Z (Comme il Faut, fokker: L. De Backer en J. Desmedt). De lijst werd besloten door Wilm Vermeir en Toulonia (Toulon). Hier werd de winst toegeschreven aan Viktor Melin en de 8-jarige Chloe H (Coventry, fokker: Johanna Sendström). Op plaats zeven kwam Arno Froidmont's fokproduct Imani Illy van de Toen Z, een dochter van Ilias van't Vlasmeer. 

Bij de 5- en 6-jarigen scoorde Britt Martens de vijfde plaats in het zadel van de 6-jarige Andrea van het Langwater Z, een Aganix du Seigneur-nakomeling van fokkerij Het Langwater. Voor hen op vier kwam de door T&L gefokt Essalou T&L Z (Dieu Merci van T&L). Frans Kenis zag de door hem gefokte Stormer van het Bevrijdthof, ene BWP hengst van Inaico het zilver grijpen. De overwinning was voor Karen Moeller Rohde en Fiorina Ask (Dominator 2000 Z).

Alle resultaten