Brons voor Annelies Vorsselmans in hoofdrubriek Azelhof

Brons voor Annelies Vorsselmans in hoofdrubriek Azelhof

De hoofdrubriek van het Azelhof in Lier leverde enkele Belgische topprestaties af. Annelies Vorsselmans bemachtigde een podiumplaats terwijl Claire Putters de top vijf mocht afsluiten. 

Ongeveer de helft van de aantredende combinaties konden doorstoten naar de barrage. Deze leek allesbehalve makkelijk want slechts een handvol hield het ook daar foutloos. Vorsselmans deed het voortreffelijk en sprong zowaar naar het brons in het zadel van de zestienjarige Wilandro 3 (v. Unistar). Maar ook Claire Putters sprong zich in de schijnwerpers en bleef foutloos op High Fly Special (v. Chacco-Blue). Het duo eindigde op vijf. Ann Carton-Grootjans hield er ook een foutloze ronde op na met Judine van de Kapel (v. Cigaret Jvh Z) en werd zevende. 

Jeroen De Winter zijn tijd op Iron Lady van 't Meulenhof (v. Parco) was goed genoeg voor het zilver, hadden ze geen springfout aangerekend gekregen... Het duo strandde op negen met vier strafpunten. Wilm Vermeir begeleidde Hotshot (v. Carembar de Muze) naar de elfde plaats, Antoine Deprez's ronde met Stitch Ad Z (v. Scendix) was dan weer goed om veertiende te eindigen. 

Mee met Vorsselmans op het podium kwam Noorderbuur Leopold Van Asten met VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z). De winst was de Deense Zascha Nygaard Andreasen. De amazone bleef bijna twee-en-een-halve seconde voor op de concurrentie (zelfs die met strafpunten) en greep de winst op Primavera (v. Mylord Carthago).

Alle resultaten