Brecht Rooms wint bij Vincent Martens. "Eindelijk is het me gelukt!"

Brecht Rooms wint bij Vincent Martens. "Eindelijk is het me gelukt!"

Afgelopen weekend werd de eerste indoorwedstrijd van het seizoen verreden bij Stal Vincent Martens. In de 1.20m hoofdrubriek sprong Brecht Rooms naar de winst. "Eindelijk een eindzege," vertelt Rooms na afloop. "Elke week mik ik erop, vandaag vielen de puzzelstukjes in elkaar. Leuk om dit met mijn Ambiorix te mogen meemaken!"

Tien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.20m proef. Rooms en Ambiorix Z (fokker: Rik Van Leuven) bleven net geen seconde voor op Equteam-amazone, Jolien Demeyer en haar eigen gefokte Qrazy van 't Landouwehof (Cornet Obolensky). Op de derde plaats volgde Lise Desomviele met onder het zadel Nice de Muze (Gemini xx).

Eveneens foutloos volgden Dorli De Brauwer met Pila van het Verloren Goed op vier en Mirthe Laureys met Nayla C op vijf.

Eerder won CHloë Van Staey de 1.10m rubriek. Op de rug van Orpheline (Caspar, fokker: Ignace Leliaert) verwees de amazone, Angelina Dinara Sesselle met Colino 10 naar de tweede plaats. Brecht Gordier en Calexico d'Elvebo Z vervolledigden de top drie.

De 1.00m proef kwam op naam van Dylano Derudder en Ciwanis Z (Chellsini Z). Chloë Van Staey volgde in deze proef op de tweede plaats met haar Orpheline. China Miller vervolledigde het podium in het zadel van Karmel Hof Ter Zeedycke.