Bo Fievez en Lola de Braekeleer schitteren in Opglabbeek

Bo Fievez en Lola de Braekeleer schitteren in Opglabbeek

Terwijl de jeugd en amazones streden voor de verschillende titels bij het Sentower Park, werd er ook een Silver League georganiseerd. De hoofdrubrieken stonden telkens 1.30m hoog.

Op vrijdag wist Lola de Braekeleer de concurrentie achter zich te houden met de 8-jarige BWP-merrie, Oriane De Libersaert (VDL Cardento). Het paar bleef als enige foutloos onder de 26 seconden. Carine Gagliani volgde met de achtjarige SF-merrie, Earth Angel (Kannan) op de tweede plaats voor Aurleia Guisson met haar vertrouwde No Limit vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve).

Op zaterdag was het de West-Vlaamse amazone, Bo Fievez die met haar 12-jarige Kwinten Van de Mispelaere (Equistro) de 1.30m hoofdrubriek won. De amazone van ZS Stables bleef daarbij Oost-Vlaming en uiteindelijke Beker winnaar, Brent De Schrijver voor. De Schrijver volgde met Liv Good vd Kattevennen Z (Levisto Z) voor Patrick Nisbett en Jaccamacca d'Ysenbeeck Z (Jamar D'Ysenbeeck).

Tijdens de laatste wedstrijddag, op zondag snelde Patrick Nisbett naar de eindzege. Nisbett en de negenjarige Zangersheide-ruin, Jaccamacca d'Ysenbeeck Z bleven ruim één seconde voor op de Oost-Vlaamse amazone, Celine Sillis met onder het zadel de 12-jarige Kobra Db (Echo van 't Spieveld). Kyle Cuypers vervolledigde het podium met onder het zadel de zesjarige Quadro Van 't Buxushof (Elvis Ter Putte).


Alle uitslagen