Bij 7-jarigen VilaMoura wel podium voor Gregory Wathelet

Bij 7-jarigen VilaMoura wel podium voor Gregory Wathelet

Na een eerdere plek net buiten het podium bij de 6-jarigen, slaagde Gregory Wathelet er zonet in VilaMoura wel in om een medaille weg te kapen bij de proef voor 7-jarige jonge paarden. In het zadel van Flagship de Hus (Windows vh Costersveld) snelde Wathelet naar de derde foutloze tijd en streek zo brons op.

Het was Victor Bettendorf die de bruine merrie Foxy de La Roque (Armitages Boy) uiteindelijk met voorsprong naar de overwinning stuurde. De Luxemburger had slechts 28.96 seconden nodig om het 1.35m hoge barrageparcours af te leggen, net iets minder dan een seconde sneller dan Nicole Lockhead Anderson op de rug van haar Emerald Irish Cruise (Ringfort Cruise). Gregory Wathelet volgde met een clean sheet en een chrono van 30.57 seconden in het zadel van Flagship de Hus als derde op het podium.

Bettendorf scoorde net buiten het podium opnieuw met Atchoum de La Roque Z, eveneens een afstammeling van Armitages Boy. De Portugees Rodrigo Ciesteira Almeida sloot als vijfde in de prijsuitreiking aan op de rug van de KWPN merrie Karonia.L (Harley VDL). 

Vind de volledige uitslag hier.