Benny Van De Walle houdt Andres Vereecke van medaille bij jonge paarden in Lier

Benny Van De Walle houdt Andres Vereecke van medaille bij jonge paarden in Lier

De tweede proef voor jonge paarden in Lier leverde opnieuw Belgische prijzen op. Tijdens de proef voor zeven- en achtjarigen sprong Benny Van De Walle in het zadel van Da Silva Van 't Schaaphof Z (Diamant de Semilly) naar het brons, waarmee hij Andres Vereecke met de BWP merrie Perle d'Or Van De Gaverstede (Wandor van de Mispelaere) buiten het podium verwees.

Met onder het zadel de achtjarige Holstein hengst Crockett WZ (Connor 48) zette de Duitser Toni Hasseman een sublieme ronde neer in 57.98 seconden, waarmee hij met een voorsprong van twee seconden de ereronde mocht voorleiden. Als tweede volgde de Zweed Viktor Edvinsson en de zevenjarige Zweedse Warmbloed Yoga Hastak (Heartbeat). Een halve seconde hierna plaatste Benny Van De Walle zich op de rug van zijn bruine merrie Da Silva Van't Schaaphof voor het brons.

Andres Vereecke werd zo samen met Perle D'Or Van De Gaverstede naar de vierde plek verwezen, vlak voor de Deense Mie Mundberg Hansen en de Holstein merrie I'm Special Ilse (Casall).

Vind de volledige uitslag hier.