Belgische paarden domineren CSI2* Grote Prijs Gijón met winst voor Origi van'T Geyzeven

Belgische paarden domineren CSI2* Grote Prijs Gijón met winst voor Origi van'T Geyzeven

Op Spaanse bodem drukten de Belgische paarden hun stempel in de CSI2* Grote Prijs. Terwijl de BWP hengst Origi van'T Geyzeven de winst op naam schreef, volgde de Zangersheide ruin Captain Morgan Weering Z op twee. 

De twaalfde ronde van de editie van dit jaar van de Gijón International Show Jumping Competitions bestond uit een tijdrit en barrage, bestaande uit 12 hindernissen, op een maximale hoogte van 1,45 meter, en 15 sprongen. Aan de finaleronde, die bestond uit acht hindernissen en negen sprongen, namen 14 van de 42 deelnemende paren deel.

De ruiter Mariano Martínez Bastida heeft met 'Origi Van'T Geyzeven' een formidabele prestatie neergezet in de CSI 2* Grote Prijs met een score van 45,47 seconden. De negenjarige BWP hengst is een nakomeling van Thunder van de Zuuthoeve en werd gefokt door Boudewijn Schepers.

De winnaar werd bij de prijsuitreiking vergezeld door de Italiaanse Giulia Martinengo Marquet met 'Captain Morgan Weering Z', die met 46,44 seconden op de tweede plaats eindigde. Deze achtjarige Zangersheide ruin van Carrera VDL komt uit de stallen van R. Lanting. 

Op vier zagen we Paco vd Bisschop, een achtjarige ruin van Cabrio van de Heffinck en gefokt door Tom De Craene in combinatie met de Spanjaard Alvaro Diaz Garcia. De BWP hengst Opium Quality (v. Windows vh Costersveld) kwam op negen onder de Fransman Nicolas Deseuzes. 

Resultaten


Foto©: Gijón