Belgische overmacht bij jonge paarden Sentower Park

Belgische overmacht bij jonge paarden Sentower Park

De eerste proef van de dag in Oudsbergen was meteen een schot in de roos bij de Belgische ruiters. De in twee klassementen opgedeelde proef voor 5- en 6-jarige paarden verdeelde goud, zilver en brons aan de thuisruiters, naast talrijke ereplaatsen.

In het eerste klassement zorgden Joris Geenen en Laurens Meynaerts voor de medailles, al moesten ze er wel de duimen legen voor de sterke Francisco José Mesquita Musa. De Braziliaan zette een verpletterende foutloze ronde in 25.18 seconden neer, en eindigde zo in het zadel van Miss Blue Z (Couperus) met ruim twee seconden voorsprong. Geenen wist met de 6-jarige schimmelmerrie Calinka Hp Z (Casallo Z) eveneens zonder fouten het 1.20m hoge parcours te vervolledigen, wat hem met een chrono van 27.28 seconden knap zilver opleverde. Nog geen tien honderdsten later volgde Meynaerts op de rug van de bruine merrie Check Me Z (Catoki's Cornet) als derde op het podium.

Het tweede klassement werd dan weer wel aangevoerd door een Belgische combinatie. Melanie Gelin sprong er met de 6-jarige bruine ruin Elvis Uno Vhr Z (Elvis Ter Putte) in een snelle 26.22 seconden gracieus naar het goud. Het duo eindigde met een ruime seconde voorsprong op de Noor Ole Kristoffer Meland en de 5-jarige Harcy Folle (Diamant de Semilly), die zilver scoorden. De laatste plek op het podium ging naar de Britse Jodie Burchmore Eames die met de Carrera VDL dochter, Contessa Z, de chrono net vijf honderdsten na Meland wist te stoppen.

Vind de volledige uitslag van klassement 1 en klassement 2 bij de 5- en 6-jarigen hier.