Belgische junioren pakken Zilver in Nations Cup Gorla Minore

Belgische junioren pakken Zilver in Nations Cup Gorla Minore

Deze ochtend stond de Nations Cup voor de Junioren op het programma in Gorla Minore. Op Italiaanse bodem wisten de Belgische Junioren, onder leiding van Jean-Jaques Mathijs de zilveren medaille van de Landenprijs op naam te schrijven.

Voor België kwam een sterk team aan de start van deze 1m40 Nations Cup. Sarah Ver Linde met Caleya kon als enige combinatie beide omlopen foutloos afwerken. Kasper De Boeck met Nepal S toonde zich ook sterk met één tijdsfout en Louis Lambrecht haalde één springfout met Liana D. Marthe-Louize Dieu met Jazz van t kamerveld (v. Toulon) kregen het eerste schrapresultaat met een eliminatie. Uiteindelijk bleef België met 5 strafpunten over en zo waren de vier Junior-ruiters goed voor de zilveren medaille.

Nederlandse ruiters vervolledigden de top vijf met Wesley De Boer en Icarinda die als enige combinatie een foutloze ronde wist neer te zetten. Hij werd bijgestaan door Thijmen Vos met Feliek-H, Emma Bocken met Kadessa z (v Kannan GFE) en Nick Nanning met Bandia die een totaal van veertien strafpunten verzamelden.

Het Ierse team won opnieuw goud na hun overwinning in Opglabbeek bij de pony's en Junioren. 

Bekijk hier de resultaten


Foto©: Equifans