Jules van Hoydonck geeft visitekaartje af in Nancy

Jules van Hoydonck geeft visitekaartje af in Nancy

In het Franse Nancy hebben de Belgische ruiters hun beste beentje voor gezet. Jules van Hoydonck zorgde zelfs voor een Belgische overwinning, aangevuld met Marie Foulon in de top drie van de CSI1* 1.35m Big Tour!

In het zadel van de Elvis ter Putte-dochter Elize Z liet van Hoydonck de Brabançonne weerklinken. Het brons kwam ook mee naar België en was voor Marie Foulon en de 9-jarige Pickup de Rase (Jingo di Dieu d'Arras).

Wat later voegde Hoydonck er nog een zevende plaats aan toe met Minte vd Bisschop en stuurde de merrie van Plot Blue dubbel foutloos het 1.50m hoge parcours door van de CSI3* Big Tour. Vincent Lambrecht achtervolgde met een negende plaats voor Nacco Blue DNL (Chacco-Blue). 

Nicola Philippaerts kwam in de CSI3* 1.40m Medium Tour aan de start met Quana van Klapscheut. De 8-jarige Iron Man vd Padenborre dochter bleef keurig van het hout af en leverde Philippaerts de zesde plaats op. In deze proef bleef ook Ann Carton-Grootjans foutloos met Nox Blue van de Hertogen (Zirocco Blue) en werd tiende. Vincent Lambrecht noteerde zich met Andiamix II Hero Z (Aganix du Seigneur) op veertien.

De Lordanos-zoon Lorinon d'Aveline CH bezorgde Evelyne Bussmann de overwinning. 

Bij de zesjarige paarden stuurde Marine Scauflaire de Bamako de Muze-dochter By Night des Sequoias Z naar negen. Op tien volgde Fabian Jacob in het zadel van Cold Play 888 Z (Cornet Obolensky) voor Andres Vereecke en Soria Orange, nog een dochter van Bamako de Muze.

Met de zevenjarige Let it Be des Hurlevents (Untouchable) werd Loic Massart negende en was het Carton-Grootjans die de top tien besloot met Rientje 'V' (Untouchable).

Resultaten