Belgen domineren bij 7jarigen Oliva

Belgen domineren bij 7jarigen Oliva

In Oliva liep de wedstrijddag zopas ten einde met de proef voor 7-jarige jonge paarden. Het parcours over 1.35m hoogte vormde de perfecte set-up voor enkelen van de Belgische delegatie, met als beste prestatie een zilveren medaille van Melissa Laenen samen met Jax Lvp (Cornet Obolensky).

Een overheersend Belgisch gekleurde top vijf werd voorafgegaan door de Brit Christopher Smith, die met de bruine merrie Messarado Blue (Messenger) als enige onder de dertig seconden wist te blijven tijdens de tweede fase. Een ruime seconde na het Britse duo sprong Melissa Laenen in het zadel van de SBS hengst Jax Lvp als eerste Belgische met zilver op het podium. Landgenoot Bart Jay Junior Vandecasteele volgde op veertien honderdsten van Laenen als derde op de rug van de BWP merrie Pastelle Van 'T Zijp (Dieu Merci Van T&L).

Net buiten het podium maakte Bart Clarys het Belgische rijtje compleet. Clarys klokte met Iris-K Van 'T Kattenheye (Indoctro Van 'T Kattenheye) af op 32.08 seconden, een ruime twintig honderdsten voor de Fransman Louis Wood en de hengst Felini Longane (Ogrion des Champs).

Vind de volledige uitslag hier.