Bart Jay Jr Vandecasteele blinkt uit in 6YO Oliva

Bart Jay Jr Vandecasteele blinkt uit in 6YO Oliva

De zesjarige paarden mochten de dag in Oliva afsluiten. Daarbij sprong niet enkel Kasper de Boeck opnieuw uitstekend maar hij moest zowaar Bart Jay Jr Vandecasteele voor hem dulden. Vandecasteele eindigde met zilver om de nek, de Boeck greep net naast het podium.

Vandecasteele had Kastor Max Droeshout Z (v. Kannan) mee richting Spanje. De zesjarige ruin, eerder actief onder het zadel van vorige mede-eigenares Lies Coquet, had onlangs nog maar zijn debuut in de internationale jumping scène maar bewijst al snel dat hij er thuishoort door vandaag tussen andere grote kleppers het zilver binnen te halen. Kasper de Boeck vulde tot op de voorlaatste ruiter de plaats achter hen in maar werd op het laatste nippertje naar vier verwezen met Flandria Rent Queen Of Hearts Dwerse Hagen (v. Iron Man van de Padenborre). 

Het was de Franse ruiter Louis Wood die het brons van de Belg afsnoepte in het zadel van Griotte de La Haye (v. l'Arc du Triomphe*Bois Margot). De winst kwam overtuigend op naam van Gerard O'Neill. Zijn knappe tijd op Key West Sitte (v. Aktion Pur Z) werd doorheen de ganse proef niet meer verbeterd. 

Shari de Laet reed ook dubbel foutloos onder de Belgische vlag maar had Hipster SV (v. Corporal VDL) net niet snel genoeg over de finish gereden om haar te plaatsen. Ze strandde uiteindelijk op 19. De Boeck's tweede troef Stallone Ter Linden (v. Richebourg) eindigde zijn barrage met vier strafpunten en een 21ste plaats.

Volledige uitslag 6YO