Axel Vandoorne en Jean-Christophe de Grande scoren in Baudour!

Axel Vandoorne en Jean-Christophe de Grande scoren in Baudour!

Afgelopen weekend was er nationale springsport in Baudour. Na een barrage met negen wist enkel Axel Vandoorne een dubbel foutloze omloop te presteren met zijn 10-jarige Sensei Z (Hunters Scendro).

Vandoorne en zijn 10-jarige Zangersheide-ruin verwezen zo Jean-Christophe de Grande naar de tweede plaats. De West-Vlaming won de dag voordien al de kwalificatie. In de Grote Prijs strandde de Grande op twee met zAlex Cnockaert's 9-jarige Anubis Van de Vossestaart Z (Aimar van het Polderhof). Eveneens met één springfout vervolledigde Andre Brandt de top drie met KWPN-ruin, Ilyon ES (Gemini).

Het duo werd opgevolgd door Jan Claeys. De Oost-Vlaming volgde met Judy Van de Beekhoek (Wandor van de Mispelaere) voor Romain Sottas met Countdown IV (Corlensky).

Op zaterdag won Jean-Christophe de Grande de 1.40m kwalificatie met zijn 9-jarige Anubis Van de Vossestaart Z. Frederik De Donder volgde in deze rubriek met Levana Stw Van Poesthemhof (Fantomas de Muze) voor Andre Brandt en Mona Lisa Van Dorperheide (Zilverstar T).

Virginie Thonon eist podium op

In de 1.35m nationale rubriek was het volledig podium weggelegd voor Virginie Thonon. De Waalse amazone won met SF-merrie, Earth Angel (Kannan) en volgde zichzelf op met Diamentto Tophorse Z (Dominator 2000 Z) op twee en Just The Way (Zirocco Blue VDL) op drie.

Uitslagen